Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/01/2013

La residència dels Josepets disposarà de 30 noves places públiques

Francesc Xavier Sánchez Vera Francesc Xavier Sánchez Vera

El centre tindrà 70 places d'aquest tipus i vol arribar a tenir-ne 98

La residència dels Josepets de la Plataforma de Serveis a les Persones de Vilanova i la Geltrú disposarà en breu de 30 noves places públiques. Així ho ha anunciat aquest matí Francesc Xavier Sánchez Vera, regidor de Seguretat, Protecció Ciutadana, Salut i Convivència. Aquestes 30 noves places provenen d'altres centres del territori. Sánchez ha valorat que a l'inici d'aquest mandat no hi havia cap plaça pública a la residència i que en sis mesos el govern en va crear 40 que ara es veuran ampliades fins a 70. "La residència es un referent al Penedès i des de la Generalitat de Catalunya es fa una valoració molt positiva del funcionament i el desenvolupament del centre".

El regidor ha explicat que aquestes places tenen molta rotació i que a hores d'ara la residència ja te ocupades les 132 places existents. D'aquestes 70 son públiques, quatre son privades, i la resta son concertades o també anomenades de prestacions vinculades. Sánchez ha explicat que el govern "seguirà treballant per a que el volum de places públiques arribi a ser de 98 que és el que estava previst. Tot i això cal destacar que la residència dels Josepets és l'únic centre de Catalunya que enguany a passat de zero a 70 places públiques". Actualment totes les plantes de la residència estan obertes i ocupades.

El regidor ha volgut explicar que encara queden alguns serveis a posar en marxa com és el cas del menjador social, servei que s'està cobrint en aquest moments directament des de l'Ajuntament a través d'un sistema de cuina freda. "De tota manera, si hi ha alguna empresa interessada en invertir en aquest servei i en la seva gestió, obrirem ràpidament un concurs públic per tal que es pugui dur a terme".

Finalment, Francesc Xavier Sánchez Vera ha volgut explicar la posada en marxa d'un cowork a la Plataforma a un espai que havia de ser destinat menjador de visites, i també ha anunciat que s'ha iniciat un conveni de col·laboració entre el Consorci de Serveis a les Persones i el CAPI de Baix-a-mar amb el Consorci Sanitari del Garraf per tal de tenir una gerència única que permeti un estalvi i l'aprofitament de recursos.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00