Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/08/2011

Tardor plena d'activitats a les biblioteques municipals

Activitats de tardor a les biblioteques Activitats de tardor a les biblioteques

L'oferta, que s'inicia ara al setembre i s'allargarà fins al mes de novembre, és àmplia i variada

La Xarxa de Biblioteques Municipals de VNG ofereix per als mesos de setembre i octubre tot un seguit d'activitats per tal de promoure la cultura i fomentar la lectura: exposicions, presentacions de llibres, hores del conte...

El mes de setembre s'inicia amb l'exposició Mestres i pedagogues, produïda per la Universitat de Vic, i que es podrà visitar fins al dilluns 19 de setembre a la biblioteca Joan Oliva. Aquesta exposició repassa les biografies d'una dotzena de dones representatives de l'avenç de l'educació catalana al segle XX.

A l'Armand Cardona, divendres 16 de setembre, a les 19 h, es farà la presentació del llibre Una paraula de més, del periodista Eloi Vila, amb la presentació a càrrec de Marta Rius Gallart. Després de l'èxit de L'any del Senyor, Eloi Vila torna amb aquesta novel·la d'intriga que s'endinsa en la història de Max Oliva, fotògraf que després d'aconseguir la fama i el reconeixement se submergeix en el món de les drogues i l'alcohol a causa d'un desengany amorós.

Dissabte 24 de setembre, a les 12 h, dins del cicle Tardor de Contes Solidaris 2011 organitzada per la Regidoria de Cooperació i Solidaritat, representants de la CC-ONG Ajuda al Desenvolupament explicaran El somriure de Garmi.

Per al dissabte 1 d'octubre, ambdues biblioteques han programat per als més menuts una doble sessió de l'Hora del Conte. A les 11 h, a la biblioteca Armand Cardona i com a acte inclòs en les II Jornades del Dia Mundial de la Salut Mental, Eva Bolaño explicarà L'aneguet lleig. I a les 12 h, a la biblioteca Joan Oliva i dins del cicle Tardor de Contes Solidaris 2011, el nadiu americà Kendall Old Elk explicarà Contes i llegendes del poble Apsáaloke – Indis Crow, que servirà per conèixer millor aquesta nació que es remunta als principis dels temps.

Divendres 7 d'octubre, a les 19 h, la biblioteca Armand Cardona acollirà la presentació del llibre Els mandarins, realitzat a partir d'un recull personal d'apunts periodístics en què l'autor Rafel Nadal esbossa un acurat retrat de polítics i poderosos. La presentació anirà a càrrec de la periodista Cati Morell.

Dissabte 8 d'octubre, a les 12 h, l'Hora del Conte de la biblioteca Joan Oliva anirà a càrrec de representants de Destino Etiòpia, dins del cicle Tardor de Contes Solidaris 2011. El relat d'Oulembe, el Sauri ens explica les aventures d'Oulembe, un nen que marxa del seu poble per anar a la recerca d'un dels bens més preuats a l'Àfrica, l'aigua.

El divendres 14 d'octubre, a les 19.30 h, la biblioteca Armand Cardona acollirà una altra sessió del cicle de conferències en motiu dels 150 anys de la societat La Unió Vilanovina: Anselm Clavé. Les societats corals. Catalanisme i obrerisme, a càrrec de Jordi Font, director de l'Institut del Teatre. Organitzada per aquesta societat, la tercera conferència del cicle tracta de cercar els inicis de les entitats "claverianes" i el paper que varen tenir en la difusió de les idees progressistes i catalanistes.

L'exposició L'aigua al segle XXI estarà a la biblioteca Joan Oliva del 18 d'octubre al 7 de novembre. Aquesta exposició itinerant està basada en el primer i segon Informe de les Nacions Unides sobre el desenvolupament dels recursos hídrics al món i ens alerta sobre l'estat i sobre les perspectives dels recursos d'aigua dolça al planeta.

Finalment, i a la biblioteca Armand Cardona, dissabte 22 d'octubre, a les 12 h, hi haurà la presentació del llibre Les fosques criatures, a càrrec de Ricardo Alcántara i Gusti. Seguidament tindrà lloc una xerrada amb els autors de la trilogia editada per Cromosoma que ens parlaran de les seves aventures a la selva i de com van treballar plegats en aquest projecte. Aquesta és una activitat adreçada a nens i nenes a partir de 5 anys.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00