Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

24/02/2010

PIVSAM estrena noves oficines coincidint amb els 25 anys de la seva creació

Inauguració de les noves oficines de PIVSAM Inauguració de les noves oficines de PIVSAM

L'alcalde destaca el paper de l'empresa municipal en la transformació de la ciutat en els últims dos anys

L'empresa Promoció Industrial Vilanova, Societat Anònima Municipal (PIVSAM) va inaugurar ahir les seves noves oficines, ubicades a partir d'ara al carrer de Josep Llanza, 28-30, de la nostra ciutat. En l'acte d'inauguració l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, va destacar el paper que juguen les empreses municipals de la ciutat a l'hora de convertir Vilanova i la Geltrú en una ciutat capital. "Liderar projectes, més enllà de la ciutat com ho fa PIVSAM, sent un referent, amb qualitat i agilitat això si que és capitalitat". Elena també va parlar del paper important que ha tingut PIVSAM en la transformació de la ciutat en els últims dos anys, dirigint part de les obres públiques que s'hi ha dut a terme.

La inauguració va comptar amb la presència del regidor d'Urbanisme i Planejament, Joan Martorell, i del regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller, entre d'altres regidors de l'Ajuntament. També hi havia responsables polítics i tècnics de PIVSAM al llarg de la seva trajectòria, arquitectes i empresaris de la ciutat així com representants d'entitats i partits polítics.

L'acte inicia les celebracions del 25è aniversari de la creació de l'empresa municipal. L'alcalde va convidar als presents a "fer una reflexió sobre el que ha de ser PIVSAM en el futur, perquè forma part del nostre projecte de ciutat".

PIVSAM és una societat municipal creada l'any 1985 per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb la voluntat inicial de ser un instrument per a la promoció econòmica de la ciutat mitjançant, en aquell moment, la promoció de nou sòl industrial, amb l'objectiu de millorar les infraestructures industrials i potenciar la creació de serveis per a les empreses a la ciutat.

En aquests 25 anys, l'empresa ha fet evolucionar les seves activitats, amb diferents projectes i obres de molta importància per a la ciutat, com poden ser, entre d'altres, el transvasament de torrents, el reforç de la volta del torrent de la Pastera al carrer de la Unió, la urbanització de diferents polígons industrials a la ciutat, així com diferents estudis sobre habitatge i promoció de l'activitat industrial en diferents anys.

En el darrer període, PIVSAM ha volgut concretar les seves actuacions principalment en tres àmbits: habitatge protegit, obra pública i promoció de l'activitat econòmica.

Quant a habitatge protegit, PIVSAM ha portat a terme la primera promoció d'habitatges que ha fet l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, una promoció de 24 pisos al sector de Solicrup, i que estan a punt de ser lliurats als seus nous propietaris.

En referència a l'obra pública realitzada, PIVSAM ha gestionat en els darrers anys obres d'importància (algunes d'elles encara estan en curs) com els carrers dels Picapedrers, de l'Aigua i de Tarragona, el desdoblament de la ronda Ibèrica, la urbanització dels sectors Llimonet 2 i 3 o Masia d'en Barreres 2. Igualment, durant l'any 2010 PIVSAM ha cogestionat amb l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú les diferents obres finançades pel Fons Estatal d'Inversió Local a Vilanova i la Geltrú.

Finalment, quant a la promoció de l'activitat econòmica, PIVSAM, ha estat l'encarregada de construir les 42 naus industrials situades al sector Torrent de Santa Magdalena, destinades tant a empreses del municipi com d'altres zones.

De cara al futur, PIVSAM segueix recolzant-se en aquestes tres grans línies d'actuació. Les activitats principals que l'empresa està desenvolupant ara són la finalització de les urbanitzacions del Llimonet 2 i 3 i Masia d'en Barreres 2, juntament amb les obres del nou institut de Baix-a-mar, l'Auditori, la Vela del Circ i els carrers dels eixos del Nucli Antic. Igualment i com l'any passat, durant aquest 2010 PIVSAM també cogestiona amb l'Ajuntament les obres del Fons Estatal d'Inversió Local, amb obres com, entre d'altres, el cobriment del torrent de la Pastera i la millora de l'enllumenat dels barris de Ribes Roges i Sant Joan.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00