Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/04/2009

Es presenta el sumari del primer taller de debat sobre l'Eixample Nord

L'acte d'ahir a la tarda, al Centre Cívic Sant Joan L'acte d'ahir a la tarda, al Centre Cívic Sant Joan

L'alcalde de VNG ressalta la importància de la participació ciutadana en la definició del futur sector, ja que "tots som l'Eixample Nord"

Els participants a la primera part del procés de debat sobre l'Eixample Nord van rebre ahir al Centre Cívic Sant Joan el sumari de conclusions del taller celebrat el febrer passat. L'acte va comptar amb l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, la primera tinent d'alcalde i regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sánchez, i el regidor d'Urbanisme i Planejament, Joan Martorell. Una representant de l'empresa Gea 21, coordinadora del procés participatiu, va presentar el document.

Els representants del govern municipal es van mostrar satisfets de l'evolució del procés de definició del futur Eixample Nord. "Estem a l'inici del camí, -va explicar Joan Ignasi Elena- estem dissenyant la Vilanova del futur i per això cal que hi reflexionem tots". L'alcalde va observar la diversitat de sectors representats a la sala, amb arquitectes, comerciants, membres de centres educatius i d'entitats, etc. Per això va afirmar que "tots som l'Eixample Nord".

Amb l'acte d'ahir es va cloure el primer taller de debat sobre el futur de l'Eixample Nord, que s'havia celebrat els dies 6 i 7 de febrer amb el títol Futurs possibles per a VNG: idees per a l'Eixample Nord. De les jornades en van sorgir 25 propostes, entre les quals hi ha la creació d'edificis dedicats a usos varis i complementaris, la preservació dels camins, sínies i elements agrícoles de la zona, propiciar un desenvolupament sostenible quant a la mobilitat, l'energia i els materials utilitzats, que s'hi creïn equipaments educatius i que s'hi desenvolupin models empresarials i comercials amb valor afegit.

Les 25 conclusions es traslladaran als equips que prendran part en el concurs d'idees per a l'ordenació del sector, que convocarà properament el Consorci VNG-Eixample Nord. La proposta de promoure un taller participatiu va sorgir de la voluntat del govern municipal d'obrir un debat per donar resposta als reptes que comportarà la complexitat del desenvolupament d'aquella zona. Es tracta d'una extensió de més de 105 hectàrees, que ocupa una posició estratègica tant en la relació amb la trama urbana consolidada en el municipi com en les comunicacions amb la resta del territori. Es preveu que hi convisquin activitat econòmica i residencial. Per això es fa imprescindible un permanent diàleg entre la ciutadania i els poders públics responsables d'impulsar el desenvolupament del sector.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00