Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

28/04/2009

El documental del mes de maig presenta el film 'Los demonios del Edén'

   La periodista Lydia Cacho va patir les conseqüències de la corrupció mexicana  La periodista Lydia Cacho va patir les conseqüències de la corrupció mexicana

El film mostra el món de corrupció extrema que existeix dins del sistema polític mexicà i els abusos sexuals a nens i nenes

Neàpolis acollirà el dijous de la setmana vinent, 7 de maig, un nou film del cicle El Documental del Mes

Los Demonios del Edén, de la directora mexicana Alejandra Islas, és el títol escollit en aquesta ocasió per explicar el treball de Lydia Cacho, periodista que va donar veu a nens i nenes víctimes d'abusos sexuals, tot publicant el seu llibre Los demonios del edén. La publicació del seu llibre la va convertir també a ella en una víctima del crim organitzat. 

El documental mostra els moments de la lluita de Lydia Cacho per trobar la justícia als tribunals i als jutjats. El cas de la periodista fou un dels temes rellevants del 2006 i, en fer-se públiques les converses entre empresaris i polítics del país, s'obrí una finestra envers el món de corrupció extrema que existeix dins del sistema polític mexicà, i la societat conegué un delicte que semblava innombrable a Mèxic: la pederàstia. 

El film compta amb els testimonis de destacats periodistes com Carmen Aristegui, Blanche Petrich i Jorge Zepeda, l'analista i expert en geopolítica Alfredo Jalife Rahme, i els defensors dels drets humans Martín Barrios i Rodrigo Hernández, entre d'altres, com també amb les veus i presències dels dimonis de l'edèn. 

La projecció del Documental del Mes comença a les 20 hores i és gratuïta.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00