Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/04/2009

Estudiants de VNG participen al Fòrum d'Escoles Verdes

El grup vilanoví al Fòrum d'Escoles Verdes El grup vilanoví al Fòrum d'Escoles Verdes

Tres dels centres han exposat les seves experiències en projectes d'eficiència energètica, reciclatge i sensibilització ambiental

Vuit centres educatius de Vilanova i la Geltrú van participar ahir dimarts al Fòrum Escoles Verdes 2009, celebrat a Sant Feliu de Llobregat. Es tracta d'escoles i instituts que participen al Programa Agenda 21 Escolar, per promoure iniciatives i projectes d'ambientalització des de la participació i la implicació dels alumnes. Tres dels centres vilanovins han presentat projectes propis, sobre l'eficiència energètica, la gestió dels residus i el reciclatge i la sensibilització ambiental.

Aquest curs se celebren set fòrums territorials a tot Catalunya, als quals participen alumnes i professorat de diversos municipis. L'objectiu és compartir i intercanviar les experiències que es realitzen en cada escola o institut en el marc dels seus programes d'Escoles Verdes o d'Agenda 21 Escolar. En els fòrums s'organitzen grups de treball que reuneixen per separat professos i alumnes, aquests repartits entre primària i secundària.

En el Fòrum celebrat a Sant Feliu, tres centres de Vilanova i la Geltrú hi van presentar el seu projecte d'Agenda 21. L'IES Francesc Xavier Lluch i Rafecas va explicar al seu grup de treball la iniciativa "L'eficiència energètica al Rafecas". El projecte ha partit d'una diagnosi energètica de l'edifici, que ha culminat en un seguit de propostes tant socials i educatives com de canvis d'instal·lació. Tot el procés ha estat promogut per un equip de "delegats verds".

El CEIP Ginesta va exposar l'experiència "Reciclafant", que ha comportat la creació d'un personatge que anima i dóna consells als alumnes i famílies per a la cura del medi ambient, quant a gestió dels residus, de l'aigua, de l'energia, etc. L'escola El Cim va presentar "Marcel Bioterra, el personatge de l'A21". Els representants del centre van explicar com s'ha motivat els alumnes amb un personatge conduït pels cursos d'ESO, que cobra vida i que els ha dirigit en treballs sobre el soroll, la gestió dels residus i l'hort.

En la trobada també hi van participar els CEIP Canigó, Llebetx, l'Arjau, Sant Jordi i l'Escola Pia, així com responsables del Programa Agenda 21 Escolar de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i del Centre de Recursos Pedagògics del Garraf. Els estudiants que van assistir al Fòrum van compartir la seva experiència personal amb d'altres procedents de diferents punts de Catalunya i també van visitar el Museu Agbar de les Aigües de Cornellà de Llobregat.

Notícia relacionada: Cap al distintiu d'Escola Verda
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00