Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/07/2011

Exposició fotogràfica al voltant de la festa a La Sala

L'exposició és organitzada pels Pabordes 2011 L'exposició és organitzada pels Pabordes 2011

El dia 29 de juliol hi haurà una visita comentada de la mà del comissari Bienve Moya

En el marc de les activitats de la Festa Major 2011 els Pabordes de la ciutat han programat l'exposició La festa vista per tres fotògrafs vallencs: Pere Català Pic, Francesc Català-Roca, Pere Català Roca, que s'inaugura aquesta tarda a les 19 h al Centre d'Art Contemporani La Sala.

L'obra d'aquests fotògrafs ha proporcionat una crònica ben documentada de la Festa al mediterrani. Les celebracions de la primavera, les de l'estiu, la tardor i hivern. El pas de l'any a través de les feines de l'economia agrària.

L'obra dels fotògrafs catalans Pere Català Pic (1889/1971), Francesc Català-Roca (1922/1998) i Pere Català Roca (1923/2009), pare i dos fills, tots ells fotògrafs, abasta una llarga extensió de la història del país, des de la primera dècada del segle XX, data en què es coneixen els primers treballs del pare, fins a la primera dècada del XXI, data en què va morir Pere. Aquest és, doncs, un testimoni d'un segle de fotografia catalana.

L'exposició es basa en la visió que sobre la festa van deixar els tres Català. Una visió que, traslladada a una lectura literària vindria a ser una opinió, un criteri sobre una singularitat de la ciutat que els va veure néixer. Però l'opinió dels tres fotògrafs no s'esgota en les imatges que aquí es presenten. La feina dels Català és vastíssima, tant si es limita a la Festa, com si s'estén a d'altres camps que van conrear.

Aquí es mostra una selecció del seu treball que parteix d'un criteri: la selecció de les fotografies s'ha basat en buscar aquelles que reflectissin l'alegria de la festa amb l'anècdota innocent, en el lliurament del desinterès.

El divendres 29 de juliol, a les 19 h, hi haurà una visita comentada a càrrec de Bienve Moya, comisari de l'exposició. Produïda pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, la mostra es podrà veure fins al 14 d'agost.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00