Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/08/2011

La Fira de Novembre reorienta la seva ubicació mentre pensa en el seu futur

Neus Lloveras i Gerard Figueras han explicat els primers canvis que es faran en l'edició d'enguany de la Fira de Novembre Neus Lloveras i Gerard Figueras han explicat els primers canvis que es faran en l'edició d'enguany de la Fira de Novembre

Començar des de mar i pujar cap al centre, aquesta és la gran novetat per la que el Govern municipal aposta en l'edició d'enguany de la Fira

Obrir la Fira al mar i que aquesta sigui aparador de tot allò que ofereix la ciutat. Així ha definit el regidor de Joventut, Promoció Econòmica, Turisme, Comunicació i Premsa, Gerard Figueras, com ha de ser la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú. Aquesta és l'estratègia que s'ha marcat el Govern municipal per encarar el repte de reformular aquest esdeveniment del calendari festiu de la ciutat després que fa unes setmanes es van celebrar unes sessions de treball per debatre sobre el futur de la Fira. Gerard Figueras ha explicat que "es van desenvolupar unes jornades de reflexió amb representants diversos dels sectors implicats per tal de recollir les seves idees i propostes quant a com ha de ser la nostra Fira".

El regidor de Promoció Econòmica ha sintetitzat les conclusions d'aquestes jornades de reflexió marcant tres punts claus que cal seguir. En primer lloc, potenciar la Fira de Novembre com a peça molt important per a la promoció de la ciutat. Segon, mostrar tot allò que ofereix Vilanova i la Geltrú tant a la ciutadania com als seus visitants, essent la Fira el millor aparador per a aquesta finalitat. I tercer, avançar ja des d'enguany en temes qualitatius, millorant l'ordenació de la mostra i donant-li una major coherència.

En aquest sentit, Gerard Figueras ha insistit en la qüestió de la ubicació de la Fira. "La trama urbana és la que dóna força i atractiu a la Fira. Tot i que pensem en futures noves fires o mostres sectorials amb un recinte firal concret, la Fira de Novembre seguirà desenvolupant-se a dintre de la ciutat, tot i que ara anirà de mar cap al centre". Per al regidor de Promoció Econòmica, amb aquest canvi d'ubicació es descobriran nous espais i millors llocs per dur a terme el certamen, que tant potenciaran nous espais de la ciutat, com el parc de Baix-a-mar o la plaça de la Mediterrània, com facilitarà el passeig als visitants i el desenvolupament de la vida diari a la ciutadania en general.

L'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, ha insistit en què "cal actuar i afrontar els temes del dia a dia mentre pensem en el Pla d'Acció Municipal. Des de fa un mes i mig ja hem començat a treballar en les qüestions més immediates mentre desenvolupem altres projectes més a llarg termini".

Gerard Figueras, per la seva banda, s'ha referit a la situació econòmica actual. "Sabem l'esforç que han de fer els expositors de la ciutat i els volem facilitar la seva participació a la Fira i que ho puguin rendibilitzar al llarg de l'any. En aquesta nova edició començarem a fer algun canvi però caldrà explicar-ho a la ciutadania. Serà una cosa de tots".

En els propers dies se sabrà quina empresa ha estat la guanyadora del plec de condicions per a la gestió de la Fira de Novembre 2011.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00