Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

03/02/2009

L'Ajuntament de VNG inicia l'elaboració del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible

L'Agència Local de l'Energia dirigirà el desenvolupament del PAES L'Agència Local de l'Energia dirigirà el desenvolupament del PAES

Dijous se celebra una jornada de treball sobre el pla, que ha de permetre arribar a les fites mediambientals establertes per la Comissió Europea per l'any 2020

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú celebra dijous 5 de febrer una jornada de treball sobre el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES), un document que ha de marcar les pautes per assolir els objectius mediambientals que estableix la Comissió Europea per al 2020. En la reunió hi intervindran tècnics i responsables de la Diputació de Barcelona i els tècnics i serveis municipals que participaran en el desenvolupament del pla, encapçalats per la regidora de Governança, Participació i Medi Ambient, Iolanda Sànchez.

Com a municipi signant del Pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic, Vilanova i la Geltrú ha iniciat l'elaboració del PAES, que ha de permetre obtenir, per al 2020, el que s'ha anomenat com a "triple 20": reduir un 20% en l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, com a resultat de l'augment d'un 20% de l'eficiència energètica i una quota del 20% en fonts d'energia d'origen renovable. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú desenvoluparà el PAES a través de l'Agència Local de l'Energia, amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona i l'empresa Lavola.

Per elaborar el PAES es realitzarà un inventari de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle generades al municipi, que esdevindrà la base per detectar els punts o aspectes en què caldrà treballar per reduir les emissions, tant de les pròpies dependències municipals com d'altres sectors. A partir d'aquesta anàlisi s'elaborarà el futur pla amb les accions a implantar per tal d'arribar als objectius del "triple 20", establerts per la Comissió Europea. Les mesures del PAES es coordinaran amb les polítiques i estratègies ja engegades per l'Ajuntament en matèria de sostenibilitat, com l'Agenda 21 o el Pla de mobilitat.

D'altra banda, es desenvoluparan també diverses sessions de participació, per tal que hi hagi una implicació de tots els grups d'interès existents en el municipi. La primera serà la d'aquest dijous amb els tècnics de les diferents regidories i serveis de l'Ajuntament. Es preveuen també trobades amb la ciutadania, així com promoure enquestes via web que permetran valorar els hàbits de la ciutadania i obtenir propostes d'actuació en matèria d'energia.

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es va adherir el 28 de juliol de 2008 al Pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic, promogut per la Direcció General d'Energia i Transport de la Comissió Europea. El seu objectiu és impulsar mesures en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables, a partir del reconeixement que l'acció local és imprescindible per assolir la fita del "triple 20". Fins ara ja són 71 els municipis de la província de Barcelona que s'han sumat a la iniciativa, tutelada per l'àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00