Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

23/07/2012

Nova reunió d'afectats per l'incendi del mes de juny

L'incendi va cremar més de 636 hectàrees dels parcs naturals del Foix i del Garraf   L'incendi va cremar més de 636 hectàrees dels parcs naturals del Foix i del Garraf

Sota la batuta de l'Ajuntament, dijous es reuneixen els propietaris de les parcel·les afectades per l'incendi per definir les primeres actuacions que cal fer a la zona

El Pla d'Acció contra l'incendi del 12 de juny continua endavant. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú segueix coordinant el procés, i desprès de la trobada amb les entitats interessades en la regeneració, aquest dijous es reuniran novament amb els propietaris de les parcel·les afectades.

Els dies 12 i 13 de juny un incendi forestal va afectar 63 finques del Parc del Foix i del Parc del Garraf, i va cremar 636 hectàrees. La reunió de dijous ha de servir per concretar les actuacions administratives i tècniques que cal posar en marxa sobre les finques afectades.

La primera reunió amb tècnics de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat, i representants dels ajuntaments de VNG i de Castellet ja va servir per fer palesa la necessitat d'una acció conjunta entre administració i propietaris.
Posteriorment es van reunir amb entitats ecologistes i socials per a coordinar les futures actuacions i parlar dels aspectes tècnics de la regeneració forestal.

En la primera reunió, els propietaris van manifestar la seva voluntat de participar en el procés, i el seu interès en que comenci com més aviat millor. Així, s'incorporaran al pla d'acció comú, juntament amb tècnics de la Diputació i dels ajuntaments de Castellet i VNG, per definir i concretar els passos següents a desenvolupar.

Un cop s'han valorat els efectes de l'incendi, com la desvalorització del sòl, l'impacte sobre la fauna i la flora, o els danys a les infraestructures existents; ara cal esperar per veure com avança la regeneració natural, i ser prudents a l'hora de promoure accions que poden malmetre el sòl afectat per l'incendi.

Treball paral·lel

Mentrestant, l'empresa Abertis s'ha compromès a col·laborar amb la Diputació de Barcelona en les tasques de neteja de la zona afectada. El president d'Abertis i el president de la Diputació van visitar el lloc on va començar l'incendi, i van explicar que les tasques consistiran en netejar, retirant i tallant els arbres afectats per crear les condicions idònies per la regeneració natural.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00