Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/02/2012

El Museu Víctor Balaguer rep una donació d'un llibre de gravats de Xavier Nogués

Els gravats de Xavier Nogués Els gravats de Xavier Nogués

El llibre reuneix les planxes de tots els gravats realitzats per l'artista durant la seva trajectòria artística

La Fundació Xavier Nogués, presidida pel periodista i crític d'art Josep Maria Cadena, ha fet donació del llibre Els gravats de Xavier Nogués al Museu Víctor Balaguer.

El llibre reuneix les planxes de tots els gravats realitzats per l'artista durant la seva trajectòria artística, en total un centenar. L'estudi i l'inventari ha anat a càrrec del gravador català Jaume Pla.

Amb aquesta donació s'enriqueix el fons Nogués del Museu Balaguer, un dels més complets que té la institució corresponent a un sol artista, tant pel nombre de peces que hi ha com per la varietat de les mateixes. En l'eclèctica col·lecció que s'ha anat formant al Museu Balaguer durant més de 127 anys, de cap altre artista hi ha inventariades tantes obres.

El Museu Víctor Balaguer disposa de trenta-vuit peces de l'artista, entre les que hi ha pintures, gravats, un gerro i diferents vasos de vidre decorats.

La Fundació Nogués ha col·laborat també en la publicació d'una detallada catalogació de cada una de les peces que té el Museu, que fins avui dia no s'havia realitzat. I coincidint amb l'edició d'aquest catàleg, actualment i fins al 4 de març es pot visitar la mostra Xavier Nogués a les col·leccions del Museu Balaguer.

Xavier Nogués va ser un artista pluridisciplinar, lligat als ideals del Noucentisme amb un tarannà irònic i satíric molt propi, considerat un dels millors gravadors catalans del segle XX.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00