Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/10/2013

Neus Lloveras s'apropa al barri de l'Aragai per escoltar les inquietuds i necessitats dels seus veïns i veïnes

Neus Lloveras i Joan Giribet, amb els veïns del barri de l'Aragai       Neus Lloveras i Joan Giribet, amb els veïns del barri de l'Aragai

Una quarantena de persones participen en la primera trobada de 'L'alcaldessa al teu barri'

'L'alcaldessa al teu barri', el programa de trobades de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, amb la ciutadania a cadascun dels barris de la ciutat, es va iniciar aquest dimecres amb una trobada amb els veïns i veïnes de l'Aragai.

El programa té per objectiu l'apropament del Govern municipal a la realitat i necessitats que hi ha als barris de la ciutat d'una manera directa i segons va reiterar l'alcaldessa a l'inici "amb la voluntat d'escoltar les inquietuds i dubtes que hi pugui haver sobre el barri i la ciutat". Justament en relació a la inquietud manifestada pels veïns en relació als dipòsits de gas que hi ha al solar situat a la confluència dels carrers de l'Oreneta i del Pit-roig, l'alcaldessa Lloveras va anunciar "la seva retirada imminent". En aquest punt també va intervenir el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet qui va explicar que recentment "s'havia formalitzat un conveni amb Gas Natural per a que l'empresa procedeixi a retirar aquests dipòsits i a deixar la zona en el seu estat original".

Entre les demandes de la quarantena de persones que es van reunir amb Neus Lloveras i Joan Giribet a les instal·lacions del Club Tennis Vilanova també es va posar de manifest que en breu s'iniciarà el canvi d'enllumenat públic d'una part del barri de l'Aragai. Aquesta acció, que també havia estat citada pels veïns com una necessitat, s'inclou dins el conveni que fa uns mesos va signar el Govern vilanoví amb Fecsa-Endesa i que ha suposat nou enllumenat, amb el conseqüent estalvi energètic i econòmic, als barris de Ribes Roges, l'Aragai i el Prat de Vilanova.

Altres qüestions que amoïnen el veïnat i que ahir van poder compartir amb l'alcaldessa Lloveras són l'estat d'alguns solars dels quals els propietaris no en tenen cura de l'excés de vegetació; la freqüència de pas i el recorregut de l'autobús urbà els caps de setmana; les voreres malmeses a causa de les arrels dels arbres i l'excés de velocitat dels vehicles que circulen pel barri. Sobre els solars en mal estat el regidor d'Urbanisme i l'alcaldessa de VNG van insistir en "l'esforç que s'està fent des del departament de Disciplina Urbanística per fer seguiment de les parcel·les que no estan en bones condicions" i van assegurar que "intentarem incidir més en aquests controls i inspeccions".

Finalment, els veïns i veïnes també van demanar al Govern municipal alguna intervenció a la carretera C-246 per reduir els accidents de trànsit en el punt d'accés al barri des de Cubelles. Així mateix també es va posar sobre la taula, per evitar el col·lapse viari a l'entrada de Vilanova per aquesta mateixa carretera la possibilitat d'obertura de l'Ortoll al trànsit de vehicles. Quant a aquesta demanda, el regidor Joan Giribet va explicar que el Govern municipal va intentar, sense èxit, "per resoldre els problemes de mobilitat al passeig Marítim habilitar dos camins, un d'entrada i l'altra de sortida des de la rotonda que hi ha a l'alçada del carrer del Doctor Zamenhof". Joan Giribet va concloure demanant als assistents que reivindiquin aquesta actuació perquè "també necessitem que hi hagi un suport de la ciutadania a aquest projecte".

Després d'aquesta primera trobada, 'L'alcaldessa al teu barri' continuarà el dimecres, 30 d'octubre, al barri de l'Armanyà.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00