Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

09/04/2008

Presentació del projecte de formació Cara a cara

Presentació del programa Cara a cara      Presentació del programa Cara a cara

El programa promou la captació de les empreses que tenen necessitat de la figura de l'aprenent/a

Aquest matí, l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, la regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs, i el president de l'ADEG, Xavier Cardona, han presentat el programa Cara a cara, del Centre de Formació Ocupacional La Paperera, que compta amb la participació d'una vintena de joves i d'empreses.

El Projecte Cara a Cara és una iniciativa de formació adreçada a joves, de 16 a 25 anys, de la comarca del Garraf que volen entrar en contacte amb el món laboral. Amb aquest objectiu, se'ls ofereix la possibilitat de provar 4 feines diferents amb la finalitat que puguin experimentar i descobrir les seves pròpies capacitats laborals.

Durant la presentació, l'alcalde ha destacat la importància del treball del CFO La Paperera en la formació i orientació laboral de les persones. Elena també ha recomanat al jovent participant en el programa Cara a cara que valorin l'esforç com a satisfacció de superació d'un mateix, com a element enriquidor i que fa créixer a les persones, i com a clau de l'èxit personal.

A banda, el president de l'ADEG, Xavier Cardona, ha valorat molt positivament una iniciativa com és el Cara a cara, que recupera la figura de la persona aprenent, a la qual ha donat ple suport. La regidora Míriam Espinàs ha agraït la participació en el programa dels assistents a l'acte i els ha animat a que la jornada sigui profitosa.

Així doncs, l'objectiu principal del projecte és facilitar la trobada entre empreses i aprenents, tenint en compte les característiques dels i de les joves i les necessitats de les empreses, buscant l'encaix entre perfil i demanda.

El treball que es porta a terme amb els i les joves és el de permetre que provin els oficis de tancaments metàl·lics, electricitat, recepció/atenció telefònica/auxiliar d'administració i comerç, durant una setmana, fent-se un balanç de competències a partir d'aquesta experiència.

Aquestes setmanes de treball permeten descobrir les competències del propi perfil del i de la jove i veure per a què es té més habilitat, construir un currículum per competències i un 'book' que les il·lustri, aprendre a trobar feina i a defensar el propi perfil, i participar de la trobada Cara a Cara amb l'empresa.

El programa Cara a Cara promou la captació de les empreses que tenen necessitat de la figura de l'aprenent/a i fer una reflexió conjuntament respecte als seus llocs de treball. És a dir, quin perfil competencial valoren en un/a aprenent/a i quin és el procés reeixit d'adaptació d'aquesta figura a les seves empreses, participar en un seminari previ de preparació de la trobada Cara a Cara i l'assessorament sobre possibilitats de contractes.

La culminació del treball amb el jovent participant i amb les empreses arriba amb la jornada d'entrevistes ràpides entre les empreses i els joves on es contrasten les candidatures. En els casos en què es dugui a terme una contractació, s'ofereix seguiment i acompanyament per acabar d'ajustar l'adaptació de la persona contractada al lloc de treball. En els casos on no s'aconsegueixi la contractació s'engeguen processos d'orientació i recerca de feina mitjançant l'autocandidatura.

Actualment, estan previstes dues jornades del Cara a Cara, aquest dimecres 9 d'abril i el 18 de juny de 2008.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00