Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

11/10/2016

ERC inaugura el cicle de debats #FemNovaVila

Nota de premsa d'ERC

La secció local d'Esquerra Republicana a Vilanova i la Geltrú va donar el tret de sortida al nou curs polític inaugurant, el passat dimecres 5 d'octubre, el cicle de debats #FemNovaVila. Aquest vol tractar temes importants tant per la ciutat com pel país de forma oberta i transversal, convidant ponents de diferents àmbits, sectors i colors polítics.
El debat inaugural, el qual els republicans van titular “Autònoms, PIMES i economia social”, va ser presentat pel president de la secció local Oriol Huguet, que va donar la benvinguda als assistents, i va comptar amb la participació de l'actor, director i empresari autònom Toni Albà, la cooperativista i activista social Rocío Gutiérrez, i la regidora d'ERC i assessora fiscal a PIMES Olga Arnau.

Albà va voler destacar “la perversió del sistema actual, que està mal estructurat des de la llavor”. També va denunciar que “quan vols obrir un negoci tot són dificultats”, i es va mostrar preocupat pel fet que “al sud d'Europa, contràriament als nostres veïns del nord, necessitem un gestor per tot; no sabem portar els nostres números”. Finalment l'actor va fer riure el públic cridant als quatre vents que “la manera d'acabar el debat és crear un nou estat”.

També va protestar per les dificultats burocràtiques i administratives i pel poc recolzament que reben les microempreses i les petites empreses Rocío Gutiérrez. La guardonada amb el Ventosa i Roig d'enguany va demanar “defugir del sistema actual on els diners són l'objectiu i les persones els mitjans per aconseguir-los” i “emmirallar-nos en els models on la cooperació, la transparència i la solidaritat són la normalitat”.

Arnau va defensar el model cooperatiu posant èmfasi al fet que “en una cooperativa un pot estar laboralment per sobre d'algú altre, però socialment tots els treballadors són iguals” i va demanar el nou país per millorar el funcionament de l'administració pública. Finalment la regidora republicana va subratllar que “tothom és capaç d'iniciar un projecte” i que, de fet, “quan algú tira endavant un projecte personal és més feliç”.

El segon debat del cicle #FemNovaVila està programat pel proper dijous 17 de novembre. Portarà com a títol “Salut! Un model sanitari per un nou país” i comptarà amb la participació d'Alba Vergès, Encarna Grifell i Oriol Huguet.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00