Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

29/07/2008

Les platges de Vilanova i la Geltrú reben els certificats mediambientals ISO 14001 i EMAS

  Les platges de la ciutat han estat reconegudes amb diferents disticions de qualitat Les platges de la ciutat han estat reconegudes amb diferents disticions de qualitat

Per primera vegada, les cinc platges de Vilanova i la Geltrú han estat mereixedores d'aquests reconeixements

Les cinc platges de Vilanova i la Geltrú (Far de Sant Cristófol, Ribes Roges, Darró, Sant Gervasi i Ibersol) han estat reconegudes amb els certificats mediambientals 'ISO 14001' i 'EMAS'.

Les distincions, que es van concedir la setmana passada, tenen una vigència de tres anys tot i que estan sotmeses a una auditoria de gestió que serveix per renovar anualment els certificats.

Els certificats ISO 14001 i EMAS tenen el número ESO8/5628 i ESO8/5629, respectivament, segons l'empresa verificadora mediambiental SGS ICS Ibèrica S.A. i aquesta és la primera vegada que es concedeixen a les platges de Vilanova i la Geltrú

El Regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruiz, ha valorat molt positivament la concessió d'aquest reconeixement 'a la tasca i al treball que s'ha vingut realitzant des del consistori vilanoví per tenir més i millors serveis a les platges, en benefici dels seus usuaris'. Pel regidor, 'aconseguir aquests certificats era un dels objectius que s'havien marcat, des de la regidoria de Via Pública, per l'actual temporada de platges' i, en la seva concessió 'es reconeix l'esforç de l'Ajuntament de VNG alhora d'aconseguir millorar la qualitat dels diferents serveis en temes mediambientals i de sostenibilitat'.

La norma internacional ISO 14001 sobre gestió ambiental té per objectiu proporcionar a les organitzacions elements d'un sistema de gestió ambiental efectiu, que pugui ser integrat amb altres requisits de gestió, per ajudar a les empreses a aconseguir objectius ambientals i econòmics.
La certificació és el procés de verificar el compliment de tots els requisits de la norma que ha de ser realitzada per organismes de certificació acreditada.

L'EMAS és el sistema de gestió ambiental d'una empresa que té per finalitat disminuir els impactes ambientals que aquesta empresa pot provocar sobre el medi ambient. És un sistema voluntari que permet a les organitzacions avaluar i millorar el seu comportament ambiental i difondre la informació oportuna al públic i a d'altres parts interessades.
El sistema és vàlid tant per a organitzacions públiques com privades. Els objectius principals són: assegurar un alt nivell de protecció del medi ambient, millorar contínuament el comportament ambiental i obtenir un avantatge competitiu d'aquestes millores.

D'altra banda, l'Ajuntament de VNG està pendent de saber si l'Instituto para la Calidad Turística Española li atorga a la ciutat la marca de Calidad Turistica, un certificat que, hores d'ara, es troba pendent del informe dels auditors.

La ciutat de Vilanova i la Geltrú ja va rebre abans de l'estiu el SICTED (sistema integral de qualitat turística de destins), un certificat que reconeix la qualitat d'un destí, i que és la porta perquè empreses turístiques puguin accedir a l'obtenció de la Q de qualitat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00