Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

27/06/2008

Disset alumnes ucraïnesos faran un curs de perfeccionament hoteler al Campus Universitari de la Mediterrània

  El conveni va signar-se ahir a l'Ajuntament de VNG El conveni va signar-se ahir a l'Ajuntament de VNG

Els joves han començat a Ucraïna la formació en llengua catalana i faran les pràctiques en tres establiments hotelers de Vilanova i Sitges

El Campus Universitari de la Mediterrània ha signat un conveni amb l'associació Barcelona Voluntària i amb tres empreses hoteleres de la comarca per dur a terme el curs 'Perfeccionament en el sector hoteler'.

Disset alumnes ucraïnesos comencen la setmana vinent un curs d'un any de durada al CUM. Els joves son estudiants que han acabat fa poques setmanes els seus estudis de turisme a l'Institut Superior de Negocis Turístics de Donetsk, i han tingut durant el seu aprenentatge universitari el castellà com a tercera llengua.

Abans de l'arribada a Vilanova, durant els mesos de maig i juny, els joves ucraïnesos han rebut classes de català, de la mà d'una monitora que ha contractat el Centre de Normalització Lingüística Penedès-Garraf, que s'ha desplaçat a Ucraïna específicament per fer aquesta tasca.

L'Institut Ramon Llull s'ha implicat en aquesta acció, fent-se càrrec dels costos de la formació en llengua catalana en el país d'origen. La formació pràctica es durà a terme en establiments hotelers de la comarca, concretament a l'Hotel Cèsar, al Camping Vilanova Park i al Grup Matas Arnalot.

El regidor Xavier Carbonell, responsable del Campus Universitari de la Mediterrània ha explicat que aquest curs 'És el paradigma de curs del Campus, perquè implica a diferents institucions públiques, a la societat civil – en aquest cas a l'associació Barcelona Voluntària- i a l'empresa privada'.

Els joves estudiants seguiran el seu aprenentatge en llengua catalana a partir del mes de setembre, incorporant-se als cursos que el Centre de Normalització Lingüística Penedès-Garraf organitza habitualment.

Josep Tomàs Àlvaro, regidor de desenvolupament local, llengua i agermanaments ha volgut remarcar la importància de la formació lingüística 'perquè aquests joves sàpiguen que venen a un país amb llengua i cultura pròpia i que, quan tornin a la seva ciutat d'origen ho puguin transmetre'.

Des del Centre de Normalització s'ha realitzat tota la planificació de l'aprenentatge en llengua catalana dels joves ucrainians, adaptant la formació a les tasques específiques del sector de l'hosteleria. El personal tècnic del Centre s'ha posat en contacte amb els empresaris dels hotels per tal de reforçar la idea que els parlin en català amb naturalitat, a fi que la llengua els ofereixi les mateixes oportunitats d'igualtat en les seves relacions socials i, especialment, en les de l'àmbit professional.

Per part dels establiments hotelers, Jordi Matas, del Grup Matas Arnalot, ha explicat que durant anys han acollit pràctiques d'estudiants d'hosteleria en els seus establiments i sempre han estat positius, fins i tot s'ha donat el cas que 'una estudiant en pràctiques ha acabat sent directora d'un dels nostres hotels'.

Esther Nolla, de l'Hotel Cèsar, ha valorat molt positivament la vinculació d'un centre universitari, l'Institut Superior de Negocis Turístics, amb el sector turístic de la ciutat. 'Això dona valor a un sector tant important per la ciutat de Vilanova i la Geltrú com és el turisme'.

El curs 'Perfeccionament en el sector hoteler' ha esta possible gràcies al treball conjunt del Campus Universitari de la Mediterrània i Barcelona Voluntària, el Centre de Normalització Lingüística Penedès-Garraf, l'Institut Ramon Llull, l'Institut Superior de Negocis Turístics de Donetsk, el grup Matas Arnalot, el gremi d'Hosteleria de Vilanova, l'Hotel Cèsar i el Càmping Vilanova Park.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00