Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/09/2012

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

La Setmana de la Mobilitat se celebra del 22 al 29 de setembre, i VNG concentra els actes el darrer cap de setmana      La Setmana de la Mobilitat se celebra del 22 al 29 de setembre, i VNG concentra els actes el darrer cap de setmana

Diumenge 30 de setembre se celebrarà la X Passejada en bicicleta per VNG. L'activitat s'emmarca en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

La ciutat de Vilanova i la Geltrú se suma un any més als actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que se celebra del 22 al 29 de setembre a diferents municipis del país. Enguany, sota el lema "Mou-te en la direcció correcta", la Setmana proposa cercar noves formes de mobilitat, allunyant-se del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible. Canviar el nostre sistema de transport pot significar viure en una ciutat millor, i respirar un aire de més qualitat i més saludable. Agafar el transport públic col·lectiu per anar a la feina, moure's en bicicleta per la ciutat, o caminar per anar de compres en comptes d'agafar el cotxe, pot jugar un paper molt important en la salut.

Des de ja fa anys, la regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de VNG organitza diverses activitats emmarcades dins aquesta Setmana, amb l'objectiu de sensibilitzar i conscienciar la població de la importància d'adoptar mesures que afavoreixin una mobilitat més sostenible i respectuosa amb el medi. Enguany les propostes s'han concentrat del 28 al 30 de setembre, i tenen com a acte més representatiu la Pedalada, que es farà el diumenge 30 de setembre.

La passejada en bicicleta per la ciutat, que enguany arriba a la desena edició i compta cada any amb un alt nombre de participants, sortirà a dos quarts d'onze del matí des del parc de Baix-a-Mar. El recorregut, que transcorrerà pels carrers i places de la ciutat, finalitzarà al mateix lloc de la sortida. Podeu consultar l'itinerari aquí.

Aquest any, com a novetat, hi haurà un premi per a la bicicleta més original.
Per participar a la Pedalada no cal inscripció prèvia, i és apte per a totes les edats. Es recomana portar aigua per hidratar-se, armilla reflectant, casc, genolleres i colzeres.

Abans de la Pedalada hi ha d'altres propostes, com la Operació ring-ring, que arriba a la setena edició, i que se celebrarà el divendres 28 de setembre. Es tracta d'obsequiar amb un exemplar del Diari de Vilanova totes les persones que arribin amb bicicleta a la plaça d'Eduard Maristany (plaça de l'estació) de set a nou del matí.

Tant a la Pedalada com a l'Operació ring-ring s'oferirà informació per "Compartir pàrquing" i "Compartir cotxe", projectes que es promouen des de la regidoria de Medi Ambient i que tenen per objectiu una mobilitat sostenible i segura a la nostra ciutat.

Per dissabte 29, i després de l'èxit de l'any passat, s'ha programat l'activitat "Coneix el teu bus": de cinc de la tarda a nou del vespre es podrà visitar un bus urbà aparcat a la plaça de les Neus, i els assistents rebran un petit obsequi aportat per patrocinadors institucionals.

Finalment, dins dels actes de la Setmana però ja fora d'aquestes dates, hi ha prevista l'activitat "Amb tu, hi vaig segur!", un programa de promoció del transport públic per a la gent gran, que es durà a terme el 25 d'octubre a la Casa del Mar. El nombre de places és limitat i cal inscripció prèvia al 1r pis de la Casa Olivella (plaça de la Vila, 12) o al telèfon 93 814 00 00 ext. 3284. Aquesta activitat l'organitza la Regidoria de Mobilitat i la Regidoria del Pla de Gent Gran.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00