Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/08/2007

S'aprova el projecte per completar la urbanització del Llimonet

Maqueta de la urbanització dels polígons 2 i 3 del Llimonet     Maqueta de la urbanització dels polígons 2 i 3 del Llimonet. Imatge de la web de PIVSAM

Els polígons 2 i 3 del sector contindran 762 habitatges, dels quals n'hi haurà de plurifamiliars i d'unifamiliars

L'Ajuntament de VNG va aprovar definitivament ahir dimarts la segona fase d'urbanització del sector del Llimonet. Aquesta fase inclou els àmbits dels polígons 2 i 3 i preveu la creació de sòl residencial, zones d'enjardinament i zona comercial. En concret, s'hi construiran 762 habitatges, alguns dels quals seran de protecció oficial i 113 seran unifamiliars. Ara que ja l'ha aprovat la Junta de Govern Local, es procedirà a obrir un concurs públic per adjudicar les obres. L'inici de l'actuació s'estima per a finals d'aquest any o principis del que ve. 

L'empresa municipal PIVSAM (Promoció Industrial Vilanova Societat Anònima Municipal) ha elaborat els projectes de reparcel·lació i d'urbanització dels polígons 2 i 3 del Pla parcial Llimonet, i serà l'empresa encarregada d'executar-lo. Aquest sector, situat al nord de la ciutat, es va començar a desenvolupar el 1998, amb la urbanització del polígon 1. Es tracta doncs d'un pla d'una certa antiguitat, que s'acabarà de portar a terme ara, un cop s'ha fet realitat el projecte de transvasament de torrents de la ciutat, que ha afectat de ple el sector del Llimonet. El polígon 1 recollia bona part de l'habitatge plurifamiliar del pla parcial.

Aquest pla havia previst que en els polígons 2 i 3 hi hauria un percentatge d'habitatge unifamiliar, tal com recollia la normativa d'urbanística en el moment que es va aprovar. El projecte preveu, a banda de la creació de la zona residencial pròpiament, una sèrie d'actuacions prèvies que es fan necessàries per les característiques del territori: el cobriment del Torrent d'en Frederic, la prolongació del canal de transvasament de torrents, la construcció d'un mur de contenció al límit amb la C-31 i l'execució de la xarxa viària definida en el Pla parcial Llimonet. El barri s'estructurarà al voltant de dos grans eixos, la rambla dels Països Catalans i la continuació de la rambla de Pep Ventura, que ja es va iniciar en el polígon 1. 

Aquesta desembocarà en una gran plaça per a vianants pensada per esdevenir el centre neuràlgic del barri. El projecte també inclou l'actuació a l'avinguda de Vilafranca just en el tram que passa al costat del barri Tacó. Per a més informació sobre el projecte, podeu consultar web de PIVSAMla web de PIVSAM.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00