Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/06/2012

L'obra de Roger Velàzquez s'exposa a l'Escola Municipal d'Art i Disseny

www.rogervelazquez.com www.rogervelazquez.com

La mostra s'inaugura dimarts i romandrà oberta fins al dia 12 de juliol

Del 5 de juny al 12 de juliol l'Espai 1 de l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) presenta l'exposició fotogràfica Retrat d'autor, de Roger Velàzquez (Igualada, 1956). La inauguració es farà a les 18 h de dimarts i es podrà visitar, a partir d'aquest moment, de dilluns a dijous de 9 a 13 h i de 17.00 a 19.30h i els divendres de 9 a 13 h.

Retrat d'autor recull una mostra de diferents treballs del fotògraf igualadí. Per una banda, retrats de la sèrie "Sinestèsia", fotografies impactants i contundents en la puresa del seu blanc i negre i en els seus enquadraments i punts de vista, i per una altra banda es poden veure fotografies publicades en el sector editorial i fotografies publicitàries de moda. En totes elles es fa palesa la perfecció tècnica i el concepte depurat que l'autor ens vol transmetre. Passejar la nostra mirada pels seus personatges singulars o coneguts, pels seus retrats, pels detalls d'un enquadrament portat al límit és una experiència que ens pot fer reflexionar sobre diversos conceptes. En aquest recorregut visual i conceptual podem veure la influència de grans mestres de la fotografia: des de Bill Brandt, Richard Avedon, Helmut Newton, Robert Mapplethorpe o Annie Leibovitz, entre d'altres.

Per a l´EMAiD és important poder comptar i gaudir d'aquesta exposició de Roger Velàzquez com a fotògraf consolidat i reconegut dins de la fotografia a Catalunya. Per altra banda, l'exposició pretén apropar l' alumnat al món real del "fotògraf professional": com es viu el dia a dia, com es treballa, com es presenten els resultats finals, com vendre i exposar l'obra, com aplicar l'assignatura/Taller de fotografia a la realitat més immediata.

Les seves fotografies de Roger Velàzquez abracen àmbits tan diversos com la moda, la publicitat, el retrat, l'arquitectura o l'art... Ha publicat en premsa i en editorials; treballa per a institucions, agències, empreses i entitats. Ha participat en exposicions col·lectives i en individuals que al llarg del temps han mostrat interessos originals i sorprenents: A2/N-II, B-85, Toru, Mur-alts, Jardins, Magazin, Mich.Mex Mèxic, Sinestèsia, Retrats, México pura vida.

Més informació aquí.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00