Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

22/03/2011

El President de la Diputació visita el Museu Papiol i l'Auditori Eduard Toldrà

    Joan Ignasi Elena i Antoni Fogué         Joan Ignasi Elena i Antoni Fogué

Antoni Fogué diu que tot l'esforç realitzat per part de l'Ajuntament de VNG i la Diputació de Barcelona retornarà a la ciutat en valors socials, culturals i d'identitat

El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué acompanyat de l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, la regidora de Cultura, Isabel Pla, i d'altres regidors i regidores del consistori vilanoví, ha visitat aquest matí el Museu Romàntic Can Papiol i l'Auditori Eduard Toldrà.

La visita s'ha iniciat al Museu Papiol on els assistents han pogut veure algunes de les estances que ja estan a punt per a la reobertura, prevista per aquesta primavera de 2011. La importància de l'actuació ve pel fet que ha calgut realitzar una actuació integral a tota la casa, des de la coberta fins a les estructures i bigues, molt afectades per la plaga xilòfaga. A tot aquest treball, s'ha afegit la feina de restauració i rehabilitació del mobiliari i col·leccions que té el Museu. La rehabilització ha comptat amb el suport econòmic exclusió de la Diputació de Barcelona, a través del Pla de Concertació - Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat. Concretament, l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona ha aportat l'import de 2.100.000 euros,  el cost global de l'actuació.  Consulta el dossier de premsa 

Visita al Museu Papiol
Descarrega't la imatge

Un cop realitzada la visita i fetes les explicacions per parts dels arquitectes i directors de l'obra, la comitiva s'ha trasllat fins a l'Auditori Municipal Eduard Toldrà, on es continua treballant per poder tenir a punt l'equipament per a la tardor, data sobre la qual es treballa per fer-hi la primera programació estable de concerts i cicles musicals.

L'auditori que porta el nom del músic vilanoví Eduard Toldrà és un equipament perfectament condicionat per a fer-hi audicions gaudint d'una adequada sonoritat musical. La Sala Gran compta amb un aforament de 409 localitats més 4 espais reservats per a persones amb cadira de rodes i l'equipament tècnic necessari per atendre les especificacions tècniques de diferents formacions musicals. 

Visita a l'Auditori Eduard Toldrà
Descarrega't la imatge

La Sala Petita, l'espai de connexió de l'Auditori amb l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, està condicionada com a sala d'assaig i d'audicions de cambra i manté igualment la seva utilitat com a aula escolar. Completen els seus espais els camerinos, la taquilla, les oficines, les cabines de control, el magatzem i la recepció.

La inversió total de l'Auditori haurà estat de 5.470.278 euros , dels quals la Diputació de Barcelona n'ha aportat 1.800.000 euros.  Consulta el dossier de premsa 

Escenari Auditori
Descarrega't la imatge 

Un cop acaba la visita a les instal·lacions, l'alcalde de la ciutat ha destacat de la visita la feina realitzada al Museu Papiol, recuperant una estructura molt malmesa, però alhora mantenint l'edifici i les seves estances. Sobre l'Auditori l'alcalde n'ha destacat la seva construcció en el marc de la Llei de Barris i la recuperació del Nucli Antic. "Els dos equipaments ens ajudaran a recuperar la identitat de la ciutat, milloraran la qualitat de vida dels ciutadans, i alhora ens permetran mostrar una ciutat amb força i amb prou identitat com per projectar-se més enllà d'ella mateixa".

Joan Ignasi Elena s'ha referit també al suport de la Diputació Barcelona agraint el fet que hagi cregut en els dos projectes. "Ha estat molt important l'esforç que ha fet la Diputació per dotar de recursos la ciutat i poder tirar endavant equipaments com el Papiol i l'Auditori. Hem de recordar, agrair i mantenir aquesta col•laboració ja que el seu suport es molt important"

Per la seva banda, el President de la Diputació Antoni Fogué ha explicat que la visita d'avui forma part de la feina de seguiment que fa l'organisme, sobre les actuacions acordades, i que resulta important explicar-ho i mostrar-ho visualment "Es una visita que coincideix amb el final de mandat i per això és important que es visualitzi el nivell de cooperació entre la Diputació i l'Ajuntament. Aquest ha estat un mandat on entre tots s'ha donat un impuls molt gran a la ciutat, amb la posada en funcionament de dos equipaments que milloren els serveis que s'ofereixen als ciutadans".

Fogué ha dit també que l'esforç de tots plegats es recuperarà mica en mica, i que això generarà valors afegits "No ho recuperarem econòmicament sinó amb valors socials, culturals i d'identitat. La posada en marxa dels dos equipaments generarà valor afegit a la cultura i al sentiment d'identitat d'una ciutat com Vilanova"

El president de la Diputació també ha destacat la previsió feta a principis de 2009 alhora de prioritzar quines havien de ser les inversions, on no es reduirien les despeses, i allà on augmentarien per tal de poder mantenir els compromisos adquirits amb els ajuntaments de la província i els seus governs. 

Descarrega't la foto de portada

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00