Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/02/2008

Els Mercats de VNG participen a la campanya 'El Mercat em cuida'

    Tomàs Álvaro ha presentat aquest migdia la nova campanya dels mercats  Tomàs Álvaro ha presentat aquest migdia la nova campanya dels mercats

La campanya té per objectiu difondre els valors nutricionals dels aliments per tal d'aconseguir una alimentació sana i equilibrada

El Mercat del Centre i el Mercat de Mar de Vilanova i la Geltrú participen, a partir d'aquest dimarts 12 de febrer, a la campanya "El Mercat em Cuida" promoguda des de la Xarxa de Mercats de la Diputació de Barcelona, amb la intenció de difondre els valors nutricionals dels aliments i destacar l'important paper dels mercats municipals per tal d'aconseguir una alimentació sana i equilibrada.

El Regidor de Desenvolupament local, Societat de la Informació i Promoció de Ciutat, Tomàs Álvaro, ha explicat que "dins dels objectius de la campanya hi ha convertir els mercats en el referent d'una compra saludable i equilibrada, i influir en els hàbits nutricionals i de consum de les famílies, per tal que facin una compra responsable". Així mateix, el regidor també ha recordat "la importància d'aconseguir que els comerciants del mercat es converteixin en còmplices de l'alimentació saludable dels seus clients".

L'acció principal de la campanya "El Mercat em Cuida" és la participació de les escoles en un programa pedagògic que té com a valors i objectius principals, conèixer i ser conscient del que es menja i perquè, difondre la importància de la varietat alimentària i el paper clau de determinats aliments en la promoció de la salut, i saber aplicar a la vida diària els coneixements adquirits. També forma part dels objectius d'aquesta l'acció escolar conèixer els mercats municipals i els avantatges de comprar-hi els aliments, així com saber moure's i operar dins d'aquests mercats.

A Vilanova i la Geltrú hi participaran un total de 475 alumnes dels cursos de 3r,4t, 5è i 6è de primària de les escoles El Margalló, Llebetx, Pompeu Fabra, Sant Jordi, La Pau i El Cim.

La campanya contempla diverses fases que s'inicien amb la difusió a les escoles, la recepció del material, l'explicació de la proposta, la preparació de la unitat didàctica, la visita a un dels dos mercats municipals de VNG, sessions prèvies i posteriors a la visita al mercat, així com la possibilitat de fer una col·lecció de cromos que es podrà completar amb les compres familiars.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00