Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/03/2013

El món dels egipcis, protagonista a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

Sala egípcia del Museu Balaguer Sala egípcia del Museu Balaguer

Les activitats programades aquest mes de març giren al voltant de la col·lecció egípcia d'Eduard Toda

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer proposa per al diumenge 17 de març una visita comentada a la col·lecció egípcia del museu, una col·lecció que donà a la institució el diplomàtic Eduard Toda, en tornar de la seva estada a Egipte. Toda va participar allà en diverses excavacions arqueològiques, entre les que destaca la descoberta de la tomba de Sennedjem. El diplomàtic, considerat com el pare de l'egiptologia espanyola, va portar a Vilanova i la Geltrú una important col·lecció d'antiguitats egípcies, la qual conté peces de ceràmica, uixebtis, calcs, objectes funeraris... i entre els que destaca una mòmia d'un infant de 5 anys.

Aquesta és la primera col·lecció d'objectes egipcis que es va formar a Catalunya, l'any 1886. El Museu Balaguer és un dels cinc museus catalans que exhibeix una mòmia.

Per conèixer més a fons el conjunt d'objectes de l'antic Egipte, tant les que estan exposades permanentment com algunes peces que resten guardades als magatzems, el museu proposa fer una visita en profunditat a aquesta col·lecció el diumenge 17 de març, a les 12 h. Per aquesta activitat cal reserva prèvia al 93 815 42 02 o bé a informacio@victorbalaguer.cat.


Un joc de pistes amb la participació dels déus egipcis

Complementant aquesta visita, la institució organitza per al dia 27 de març el joc de pistes A la recerca dels deus egipcis!

El Museu Víctor Balaguer va rebre fa més de 100 anys la donació d'aquesta col·lecció egípcia. Entre amulets, llànties,fragments de sarcòfag i molts altres tresors trobem la mòmia d'un infant, coneguda com a Nessi.

Segons explica una antiga llegenda, un d'aquests objectes va ser amagat al museu perquè no pogués ser robat ja que era una peça molt apreciada pels lladres de l'època. Ningú l'ha tornat a veure mai més...

A partir d'un joc de pistes, i ajudats per alguns dels deus egipcis més importants, els nens i nenes hauran de resoldre aquest enigma per tal que aquest magnífic tresor, tants anys amagat, surti per fi a la llum.

L'activitat es farà el dimecres 27 de març, a les 11 h i està adreçada a nens i nenes d'entre 7 i 12 anys. El preu és de 3 euros i les places són limitades. Cal reserva prèvia al telèfon 93 815 42 02.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00