Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

04/07/2008

Tractament de millora a la façana de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

    Dues empreses es fan càrrec dels treballs de reparació Dues empreses es fan càrrec dels treballs de reparació

Les darreres pluges havien provocat petits despreniments i esquerdes a les façanes est i oest de l'edifici

Les façanes est i oest de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer estan reben aquests dies un tractament de millora, després que les abundants pluges caigudes durant els darrers mesos provoquessin un agreujament de l'estat de conservació de la façana. A conseqüència d'aquests fets es van produir petits despreniments i esquerdes que van afectar en especial als esgrafiats i part de les cornises.

En la darrera reunió de Junta de Patrons de l'Organisme Autònom, celebrada al juny, es va aprovar la intervenció immediata amb tractaments preventius. La voluntat és aturar l'entrada d'aigua i la degradació progressiva de més elements decoratius dels exteriors.

Les empreses que realitzaran els treballs són dues. Urcotex, que actualment també treballa en la rehabilitació del Museu Papiol, és l'empresa encarregada de reparar les canalitzacions i esquerdes, i Àgora, empresa especialitzada en restauració, que realitza els treballs de fixació dels esgrafiats i zones amb relleu escultòric. Les actuacions en parts delicades com els esgrafiats consisteixen en posar una malla superficial (embenat) i una cola tilosa per tal de fixar les zones més malmeses i evitar futurs despreniments.

La Biblioteca Museu Balaguer és un edifici del mestre d'obres Jeroni Granell i Mundet construït entre 1882 i 1884 amb un estil molt propi de la segona meitat del XIX que habitualment s'ha anomenat eclèctic, ja que barreja elements decoratius historicistes, en el cas del Balaguer, amb detalls neoegípcis o neogrecs. Els esgrafiats van ser ideats per l'artista Josep Mirabent i Gatell
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00