Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/04/2009

Un fullet promocional convida el turisme proper a escapar-se a VNG

Escapades convida el públic turístic català a visitar la ciutat   Escapades convida el públic turístic català a visitar la ciutat

Entre les activitats que s'hi ofereixen n'hi ha una de nova, la Ruta de la Industrialització, que permetrà resseguir la història de la ciutat entre els segles XVIII i XX

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha editat el fullet Escapades, en què convida el públic turístic català a visitar la ciutat. S'hi anuncien les activitats gastronòmiques, nàutiques i culturals que s'ofereixen a la capital del Garraf especialment a la primavera i l'estiu, així com la Ruta de la Industrialització, que s'estrenarà el juliol. Sobre aquesta activitat s'ha editat també un díptic específic. Els opuscles es difondran en el Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC), que se celebrarà a Barcelona entre el 16 i el 19 d'abril.

Els nous fullets promocionals volen proporcionar excuses al turisme proper per passar uns dies a Vilanova i la Geltrú. Tal com ha explicat el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local, Societat de la Informació i Promoció de la Ciutat, Tomàs Álvaro, "es tracta l'objectiu és que a fora ens puguin conèixer tant en l'àmbit del turisme industrial com en la suma que oferim d'oferta gastronòmica, nàutica i cultural".

Una proposta nova d'aquesta temporada serà la Ruta de la Industrialització, que es posarà en marxa el 2 de juliol. S'hi suggeriran dos itineraris, l'un dels segles XVIII i XIX i l'altre, dels XIX i XX. El primer s'iniciarà a l'Oficina de Turisme i el segon, al Museu del Ferrocarril. Les rutes seran autoguiades mitjançant aparells MP4, que reproduiran informació audiovisual sobre el present i el passat dels diferents punts del recorregut. Aquesta activitat s'impulsa conjuntament entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC). En la seva preparació s'ha comptat amb la col·laboració de l'historiador local Albert Tubau.

Pel que fa a altres activitats que es promouen, en l'àmbit gastronòmic alguns dels reclams són el Mercat Noucentista, el Concurs d'all cremat o la Demostració de ranxos mariners. En la línia anomenada "de cara al mar" s'hi ofereixen les activitats de l'Estació Nàutica, les de la Setmana del Mar i les del Club Nàutic. Quant a les propostes culturals, es publiciten la fira de circ Trapezi, la Festa Major, els festivals FIMPT, Faraday i Nowa Reggae, les exposicions dels museus Víctor Balaguer i del Ferrocarril i les visites guiades durant l'estiu.

Vilanova i la Geltrú serà present al SITC enguany a través del Consorci de Turisme del Garraf i de la XATIC. Els nous fullets sobre escapades i la Ruta de la Industrialització a Vilanova i la Geltrú es distribuiran en els estands d'aquests dos organismes i posteriorment també es podran trobar a l'Oficina de Turisme i als establiments d'allotjament de la ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00