Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/07/2011

Obertura de la Torre Blava com a punt informatiu de l'Estació Nàutica

 Imatge de l'interior de la Torre Blava-Espai Guinovart     Imatge de l'interior de la Torre Blava-Espai Guinovart

Un conveni entre l'Ajuntament de VNG i l'Estació Nàutica fa possible obrir al públic l'Espai Guinovart durant l'estiu i dotar l'estació d'un punt informatiu a la façana marítima. Aquest cap des setmana hi haurà jornada de portes obertes.

A partir d'aquest divendres, 22 de juliol, la Torre Blava esdevindrà el punt d'informació de les activitats turístiques que ofereix l'Estació Nàutica a la nostra ciutat. Així mateix, també oferirà informació cultural i del patrimoni de VNG. La Torre Blava-Espai Guinovart ampliarà d'aquesta manera el seu horari d'obertura, ja que durant l'estiu podrà ser visitat tots els dies de la setmana de les 10 a les 13h i de 17 a 20h i es programaran dues visites comentades diàriament.

La posada en marxa d'aquest punt informatiu de l'Estació Nàutica tindrà com a punt de partida la celebració d'unes jornades de portes obertes a la Torre Blava-Espai Guinovart durant el divendres 22, dissabte 23 i diumenge 24 de juliol, de 10 a 13h i de 17 a 20h.

L'obertura a la ciutadania d'aquest espai, que fins ara només podia ser visitat en trobades concertades prèviament, ha estat fruit de la voluntat d'entesa i col·laboració entre l'Ajuntament de VNG i l'Estació Nàutica que es materialitzarà, en breu, amb la signatura d'un conveni entre ambdues entitats. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras, ha afirmat que "és atractiu per a l'activitat econòmica de VNG que la ciutat disposi d'una Estació Nàutica i hem volgut donar resposta a la necessitat expressada per aquesta entitat de disposar d'un punt informatiu a la façana marítima". El regidor Fiqueras ha destacat que la prioritat del govern municipal és "facilitar iniciatives de promoció de la ciutat" i, ubicant l'oficina de l'Estació Nàutica a la Torre Blava "s'aconsegueix un doble objectiu ja que també permet obrir a la ciutadania l'Espai Guinovart".

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Marijó Riba ha manifestat que "aquest conveni permet compatibilitzar al màxim possible els interessos i les iniciatives privades amb les públiques en benefici de la ciutat". El conveni, segons la regidora de Cultura beneficia ambdues institucions però "sobretot beneficia la ciutadania i els visitants que poden gaudir d'un espai més del patrimoni amb una substancial ampliació horària per veure de prop l'obra d'en Guinovart".

L'oficina de l'Estació Nàutica ubicada a la Torre Blava funcionarà, d'una banda com a central de reserves de les activitats que programa aquesta entitat, com per exemple excursions per mar, cursos, lloguer d'embarcacions, etc. També serà el punt on es podran comprar les entrades per visitar els museus municipals que hi ha a la ciutat. Responsables de l'Organisme Autònom de Patrimoni Víctor Balaguer, entitat municipal de la qual depèn la Torre Blava, consideren que aquesta línia de col·laboració permetrà potenciar la difusió de les activitats esportives i culturals que es fan al municipi amb la voluntat de promocionar de forma conjunta l'activitat turística i cultural.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00