Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

02/10/2015

Es presenten les noves línies busexprés.cat directes a Barcelona

Ahir dijous 1 d'octubre va entrar en funcionament el nou servei d'autobusos de la Generalitat que connecta la capital del Garraf i la capital catalana amb una freqüència de pas de 30 minuts. El nou servei també connecta altres municipis del Garraf amb BCN

Neàpolis va acollir ahir dijous la presentació del nou servei d'autobusos busexprés.cat que ha posat en marxa la Generalitat. Aquest nou servei, que connecta directament Vilanova i la Geltrú i Barcelona, sense aturades a d'altres municipis de la comarca del Garraf, té una freqüència de pas de 30 mintus, entre les 5.30 i les 22.30 h. Aquesta nova línia de bus és operada per l'empresa Monbus i efectuarà un total de 60 trajectes diaris, 30 d'anada i 30 de tornada.

Prèviament a la posada en marxa del nou servei, les línies del corredor del Garraf comptaven amb un milió de passatgers. Segons les previsions de la Generalitat es calcula que l'increment del nombre de passatgers en les noves línies e-14 Sant Pere de Ribes-Barcelona; e-15 Vilanova i la Geltrú-Barcelona i e-16 Sitges-Barcelona pot ser d'un 35%.

Durant la presentació, el regidor de Projectes i obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, va assegurar que la nova línia e-15 del servei busexprés.cat "és una millora important com complementa l'oferta de transport públic amb què compta la capital del Garraf". En aquest sentit, el regidor de Mobilitat ha mostrat la satisfacció per a l'Ajuntament i pel municipi perquè fins ara "hi havia un servei directe amb una freqüència molt menor i ara disposem d'una alternativa al ferrocarril que permet als usuaris arribar a d'altres punts de Barcelona amb més facilitat". Segons Joan Giribet el servei busexprés.cat "és complementari a l'oferta del ferrocarril i potser el que passarà és que es deixarà d'utilitzar el vehicle privat que seria un dels objectius". Joan Giribet ha insistit en que "aquest seria l'objectiu: anar cada cop més cap a un transport públic més eficient i avantatjós".

A la presentació del busexprés.cat que es va fer ahir a Vilanova i la Geltrú hi va assistir el director general de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Padrosa; el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat de l'Ajuntament de VNG, Joan Giribet; el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de VNG i president del Consell Comarcal del Garraf, Gerard Figueras i el president de MON-BUS, Francesc Monasterio.

Nou i millor servei per a la ciutat
La nova línia d'autobusos, la línia e-15, està impulsada pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i substituirà l'actual servei directe entre VNG i Barcelona. Així mateix, la nova línia e-15 de busos exprés.cat modificarà el seu recorregut per la ciutat amb l'objectiu de millorar el servei. La sortida en direcció a Barcelona es farà des de l'estació d'autobusos situada a la plaça d'Eduard Maristany, realitzant diferents parades: cruïlla entre els carrers del Pare Garí i Pelegrí Ballester; cruïlla entre els carrers de Tarragona i de l'Ordi; ronda Ibèrica a l'alçada de l'Hospital de Sant Antoni Abat i cruïlla entre la rambla de Sant Jordi i el carrer de la Creu de Xirivia. Pel que fa a la tornada des de Barcelona, el bus efectuarà parada a: cruïlla entre la rambla de Sant Jordi i el carrer de la Creu de Xirivia; ronda Ibèrica a l'alçada de l'Hospital de Sant Antoni Abat; cruïlla entre el carrer de Josep Coroleu i el carrer de la Torre d'Enveja; carrer de Pelegrí Ballester a l'alçada de la plaça dels Pobles d'Espanya i plaça d'Eduard Maristany (estació d'autobusos), final del trajecte.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00