Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/02/2008

L'Ajuntament de VNG crea l'oficina Espai d'Equitat

       L'alcalde de VNG i la regidora del Pla d'Equitat a la nova oficina Espai d'Equitat  L'alcalde de VNG i la regidora del Pla d'Equitat a la nova oficina Espai d'Equitat

El Centre d'Informació i Recursos per a Dones té per objectiu promocionar la igualtat en tots els àmbits de la societat

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha posat en marxa l'Espai d'Equitat amb l'objectiu de treballar i donar un nou impuls a la promoció de les polítiques d'igualtat entre dones i homes a la nostra ciutat. Aquest nou Centre d'Informació i Recursos per a Dones suposa un pas endavant en l'acompliment del Pla d'Igualtat d'Oportunitats que va aprovar el Ple municipal l'abril de 2007. Amb la posada en marxa de l'Espai d'Equitat l'Ajuntament de VNG vol millorar qualitativament l'atenció a les dones, sobretot en els casos de violència de gènere, continuar treballant en matèria de prevenció i donar resposta a les demandes d'informació, assessorament i suport en temes derivats de la desigualtat per raó de gènere.

La nova oficina Espai d'Equitat està ubicada al local número 11 del Boulevard Roxy. Des d'aquesta nova oficina es desenvolupen totes les accions i serveis d'informació i assessorament al voltant de la dona i de la igualtat d'oportunitats. En aquest sentit, s'ofereix informació i assessorament sobre els recursos de què disposa la nostra ciutat en matèria d'igualtat i no discriminació; assessorament jurídic des de la perspectiva de gènere i especialitzat en temes de família, violència de gènere i discriminacions laborals, etc. També s'ofereix atenció i suport psicològic individual en casos de violència de gènere, teràpia grupal per a dones, tallers de sensibilització; participació en els cursos del Campus de la Mediterrània; programa de l'Àgora d'Equitat, amb conferències, tallers, espectacles, exposicions i debats; promoció de l'equitat a les entitats municipals; promoció de la participació de les dones; creació d'un fons documental de diferents materials sobre la igualtat social home-dona i l'observatori de gènere.

L'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena i la regidora del Pla d'Equitat, Míriam Espinàs han visitat aquest migdia les noves instal·lacions. Per a l'alcalde de VNG "les polítiques d’'gualtat són una prioritat del govern municipal perquè estem en un país on les dones estan discriminades i tenen dificultats per accedir als òrgans de poder i de govern, ja es tracti d'empreses privades, institucions o ens socials". En aquest sentit l'alcalde de VNG ha manifestat que "calen accions positives per pal·liar la discriminació". La creació d'aquesta oficina, ha explicat Joan Ignasi Elena "és un pas més en el treball que fa l'Ajuntament de la ciutat en matèria d'igualtat".

Per la seva banda la regidora del Pla d'Equitat, Míriam Espinàs, ha posat èmfasi a destacar que "l'Espai d'Equitat és una oficina oberta a tohom, homes i dones, amb l'objectiu de promocionar la igualtat d'oportunitats". Així mateix, Míriam Espinàs ha explicat que amb l'obertura de l'Espai d'Equitat es centralitzen totes les accions que fins ara es duien a terme des de diferents departaments municipals. Entre les novetats que avui ha anunciat la regidora del Pla d'Equitat, destaca les accions que es duran a terme per promocionar l'equitat a les entitats, la creació d'un fons documental catalogat des de la perspectiva de gènere i la posada en marxa de l'observatori de gènere.

A l'Espai d'Equitat també s'hi pot trobar la targeta de suport a les dones en situació de violència que ha editat la Regidoria del Pla d'Equitat. Es tracta d'una targeta amb telèfons d'interès (Policia Local, Mossos d'Esquadra, Hospital de Sant Antoni Abat, assessoria jurídica, atenció psicològica, Serveis Socials i Salut, etc.) als quals les dones en situació de violència es poden adreçar en cas de necessitat. Aquesta targeta es repartirà per diferents punts de la ciutat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00