Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

01/10/2010

Arriba a Vilanova i la Geltrú l'exposició 'Coca.Què?'

La mostra es pot visitar fins l'11 d'octubre a l'UPC    La mostra es pot visitar fins l'11 d'octubre a l'UPC

L'exposició constitueix una proposta preventiva sobre el consum de cocaïna, adreçada als joves de més de 16 anys.

El vestíbul de l'edifici de la Universitat Politècnica de Catalunya, de Vilanova i la Geltrú acull  fins l'11 d'octubre l'exposició "COCA. QUÈ?", creada per l'entitat Promoció i Desenvolupament Social (PDS) amb el suport de la Subdirecció General de Drogodependències, com a proposta preventiva sobre el consum de cocaïna, adreçada als joves de més de 16 anys.

L'arribada de l'exposició a la nostra ciutat, s'emmarca dins el Pla Local de Drogues, liderat per la regidoria de Serveis Socials i Salut, i que compta amb el suport de la Mancomunitat Penedès - Garraf i la Diputació de Barcelona. El Pla Local de Drogues pretén coordinar i estructurar tot el treball en prevenció de drogues que, des de multitud de sectors, s'està realitzant a Vilanova i la Geltrú, per poder caminar plegats amb un mateix objectiu. El Pla preveu una línia de treball específica en prevenció i educació en la qual s'emmarca aquesta exposició.

L'exposició consta de 10 plafons diferents que alerten sobre alguns dels principals riscos del consum de cocaïna, alhora que busquen fomentar entre els visitants una actitud crítica envers el seu consum i les actituds que sovint l'envolten. També tracten sobre les condicions de producció i distribució de la cocaïna, qüestionen la suposada "normalitat" del seu consum, promouen l'autonomia personal en la presa de decisions, adverteixen sobre el risc de dependència i d'altres problemes (inclòs el risc d'accidents), i informen sobre les vies d'accés als serveis d'atenció per a les persones que ho necessitin.

L'exposició va acompanyada d'un desplegable amb informació bàsica sobre la cocaïna i una guia per afavorir la reflexió i la realització de tallers educatius amb els joves després de la visita.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00