Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

19/03/2014

Miquel Barceló escull La Sala per presentar a Catalunya la mostra 'Gest de la natura'

La mostra s'ha presentat aquest matí i s'inaugura divendres a les 19h           La mostra s'ha presentat aquest matí i s'inaugura divendres a les 19h

El Centre d'Art Contemporani La Sala de VNG acull l'exposició de gravats del reconegut artista mallorquí fins al 8 de juny

"Gest de la natura" és el títol de l'exposició de gravats de Miquel Barceló que ha recorregut l'estat espanyol i que s'exposa per primera vegada a Catalunya. El Centre d'Art Contemporani La Sala ha tingut la iniciativa de portar l'obra d'aquest artista reconegut internacionalment al seu àmbit més proper. Com ha dit la comissària de l'exposició Antonella Montinaro en l'acte de presentació, "Vilanova té un espai -La Sala- molt maco i molt ben equipat, i contribueix a que l'art contemporani s'apropi a la gent i no s'hagin de desplaçar. A més, l'exposició inclou un ampli apartat didàctic per explicar l'obra de l'artista".

Marijó Riba, regidora de Cultura, ha mostrat la seva satisfacció per acollir l'obra d'un "artista compromès, que toca tots els gèneres de l'art plàstic i visual, i que està reconegut amb diversos premis a nivell internacional, l'últim ha estat aquest mes de gener, que ha rebut el Premi Nacional d'Arts Gràfiques, que li reconeix la dedicació i trajectòria en el món de l'estampa i l'art gràfic durant més de 30 anys".

"Gest de la natura" és una exposició de gravats, com recordava la regidora "una de les facetes menys conegudes de Miquel Barceló". Aquesta mostra d'aiguaforts i aiguatintes es divideix en diverses sèries realitzades sobre paper, que tot i ser un material modest té la qualitat i la força d'allò essencial i d'allò orgànic. El recorregut expositiu presenta l'obra en tres blocs específics: en primer lloc, l'obra gràfica dels anys 90, on destaquen les tauromàquies i que és una interessant mostra de com l'artista entén el gravat. El segon bloc és la sèrie africana, anomenada In Mali, on l'artista té un taller, i que és de les més interessants per l'ús que fa de materials pobres com la pols, les terres, i diferents tipus de paper. Per últim, la sèrie Lanzarote viatja per la temàtica principal de la història de l'art, amb la seva interpretació de bodegons, marines o animals, adaptats a la seva forma de veure el món, la vida, la mort i el tornar a néixer. En total són 26 gravats, que es complementen amb panells didàctics i explicatius, material documental i gràfic com els llibres que ha il·lustrat, i una projecció del documental "Les atéliers de Barceló", de Jean-Marie del Moral. 

Presentació expo Barceló1


L'artista mallorquí és un dels artistes més complerts i amb major projecció internacional de l'estat espanyol, que utilitza amb molta destresa qualsevol tècnica d'expressió artística (pintura, escultura, ceràmica, gravat, dibuix, murals i fins i tot decorats d'òperes per als quals ha realitzat grans teles). Per a ell, l'estudi, l'experimentació i la innovació han estat constants en les innumerables obres que ha realitzat. El 2003 va rebre el Premi Príncep d'Astúries, un dels premis més destacats a l'estat espanyol. El 2004 exposa al Museu del Louvre a París, les aquarel·les que creà per a il·lustrar La Divina Comèdia, convertint-se en el primer artista contemporani viu que exposa al museu. El 2008, decora la Cúpula de la sala XX del Palau de Nacions Unides a Ginebra. Actualment resideix entre París, Mallorca i Mali.

La mostra s'inaugurarà divendres 21 de març a les 19h a la Sala de les Voltes del Centre d'Art Contemporani La Sala, i es podrà visitar del 21 de març fins al 8 de juny de 2014.

Més informació al dossier de premsa

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00