Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

05/10/2011

L'equip de govern valora positivament els acords presos durant el Ple Municipal

Membres de l'equip de govern, aquest matí       Membres de l'equip de govern, aquest matí

Neus Lloveras ha anunciat que tenen finalitzat el Pla d'Acció Municipal, que es presentarà a grups polítics i associacions veïnals durant els propers dies

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha valorat molt positivament el desenvolupament del Ple Municipal, celebrat aquest dilluns. Segons ha explicat aquest matí, durant la compareixença del govern amb la premsa, la celebració del plenari va destacar per la unanimitat dels grups en l'aprovació de molts dels temes que es van portar a votació.

D'entre aquests, Lloveras ha destacat el conveni amb l'escola de música pel qual les famílies no patiran els ajustos pressupostaris que ha dut a terme el govern català. "Tot i les dificultats econòmiques de l'Ajuntament, la voluntat d'aquest govern és fer tot el possible perquè les famílies no es vegin perjudicades per aquests ajustos. Creiem que és una qüestió de prioritats, i per tant farem el possible per encabir-ho dins el pressupost".

L'alcaldessa també ha valorat molt positivament l'acord a que han arribat amb la Generalitat de Catalunya per al concert de 40 places a la residència de la Plataforma Centre Multiserveis. Un acord que ha de permetre l'accés d'usuaris i usuàries a finals d'aquest any o principis del vinent. Així mateix també s'ha aconseguit el compromís del govern català de concertar 22 places més al Centre de Dia Masbau.

També important va ser l'aprovació inicial per al canvi d'usos d'un edifici situat al Prat de Vilanova, per convertir-se en residència per a gent gran. El canvi d'úsos d'aquest antic hotel per poder exercir una activitat sanitària - assistencial, suposarà la creació de 60 llocs de treball. El regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet, ha valorat aquesta iniciativa com a molt positiva, i a l'espera de l'aprovació definitiva, es mostra convençut que la posada en marxa de l'activitat serà bastant immediata.

Un altre dels punts aprovats, durant la sessió de dilluns, i destacats com a positius per l'equip de govern, va ser l'acord per l'ampliació de la concessió a l'Agència de desenvolupament econòmic del Garraf, per la utilització de diferents espais de Can Giró.

En el capítol de les mocions, es van aprovar les relatives a les bonificacions de taxes per la instal·lació de comerços al nucli antic, la continuïtat del Mercat de Segona Mà i Intercanvi, el calendari d'oferta de places públiques residencials a la Plataforma i al Centre de Dia del CAPI Baix-a-Mar, a les demandes del veïnat relatives a la rambla del Far, així com la moció sobre l'empresa PIVSAM. Sobre aquesta darrera moció, l'alcaldessa de la ciutat ha volgut deixar constància, tal i com ja va succeir durant el ple, de la voluntat del govern municipal per donar continuïtat a l'empresa tot i la greu situació econòmica. "Promourem el pla de viabilitat de PIVSAM i diversificarem el seu àmbit d'actuació". Neus Lloveras ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als treballadors de l'empresa municipal i al conjunt de la ciutadania, en el sentit de seguir abocant esforços. "Per tal de seguir treballant en la línia de trobar noves vies de solució, a partir d'ara s'incorporen al Consell d'Administració de PIVSAM el regidor d'Urbanisme, Obres i Habitatge, Joan Giribet i el regidor de Promoció Econòmica, Gerard Figueras".

Fora ja del Ple, l'alcaldessa ha explicat que tenen enllestit el Pla d'Actuació Municipal (PAM), el qual s'explicarà a la resta de grups polítics municipals a finals de la setmana vinent. Posteriorment s'establirà un calendari per tal de donar-lo a conèixer a la societat civil, a través de les associacions veïnals i entitats. Segons Neus Lloveras "estem convençuts que l'estructura bàsica del PAM és la millor per la ciutat. Tot i això volem que el pla sigui participatiu i incorpori totes les millores possibles, per tal que tothom s'hi vegi representat". La voluntat del govern municipal és poder aprovar el Pla a finals d'octubre, però si requereix de més discussió i més participació, no tindran inconvenient en fer-ho més endavant. "El PAM va lligat indiscutiblement als pressupostos, per això és important tenir-lo aprovat aviat, així de cara al novembre ja podrem treballar en les ordenances i taxes per l'any vinent".

Descarrega't la foto de portada
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00