Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

13/01/2012

El Pla d'Actuació Municipal prioritza l'atenció a les persones i la creació d'ocupació abans que les inversions

La presentació del PAM, a la sala d'actes de l'EPSEVG      La presentació del PAM, a la sala d'actes de l'EPSEVG

El Govern prioritzarà accions que creïn activitat i destaca el port i l'economia del coneixement com elements a potenciar

El PAM, Pla d'Actuació Municipal, per al mandat 2011-2015 té com a primer objectiu que la ciutadania estigui ben atesa. L'alcaldessa, Neus Lloveras, va presentar ahir el contingut del programa d'accions a dur a terme en els propers anys. Lloveras va dir que calia ser realistes. ‘Cal que el Pla sigui executable, el primer que hem de fer és garantir l'atenció a persones amb dificultats i crear ocupació'.

El document de l'acció de govern ha incorporat propostes i accions fetes des de la societat civil en un procés participatiu que es va fer a finals de l'any passat. 150 entitats van prendre part en els debats i van realitzar 240 propostes per incorporar al PAM. D'aquestes, el 95% consten en el document final. L'alcaldessa es va mostrar molt satisfeta per la feina feta, "s'ha fet un document molt elaborat".

El Pla estructura les accions a dur a terme al voltant de 10 objectius. Els prioritaris son tenir una ciutat "cohesionada i propera" i "pròspera i competitiva". Neus Lloveras va explicar que "Vilanova te uns potencials que cal destacar i potenciar. Volem ser una ciutat-campus del coneixement" en referència al valor que aporta la universitat, el centre tecnològic i Neàpolis per atraure noves empreses a la ciutat.

L'alcaldessa va reconèixer que la proposta d'accions inclou poques inversions, per les dificultats a trobar finançament. Una de les prioritats en aquest sentit serà l'equipament juvenil que ha de substituir l'envelat. "Més auster que el projecte existent d'espai jove i que pugui servir també per activitats firals, que serveixi per dinamitzar l'economia".
 
També formen part de les prioritats de l'acció de govern la sanitat i l'educació. Tot i no renunciar a tenir un hospital nou a la ciutat, Lloveras va reconèixer que "serà difícil aconseguir-lo en un o dos anys. Històricament la comarca té dèficit en el tema sanitari però fins que no tinguem una altra instal·lació, hem de garantir que els dos hospitals actuals donen una atenció òptima". Pel que fa a l'àmbit educatiu, el projecte més important pel govern local és aconseguir que la Generalitat construeixi l'escola Pasífae.

Altres temes destacats en els projectes a dur a terme en els propers anys son un pavelló esportiu i la remodelació de la franja litoral. En aquest sentit Neus Lloveras va explicar la voluntat de treballar amb Ports de la Generalitat per aconseguir importants inversions per millorar la façana marítima, al costat de la potenciació del Port a nivell econòmic.

El PAM va acompanyat també d'un seguit de valors que han de marcar les actuacions municipals, com ara la transparència, la responsabilitat social corporativa, el diàleg, la creativitat i l'austeritat, entre d'altres.

Un cop finalitzada la presentació, el públic assistent va poder preguntar sobre aspectes concrets del projecte d'actuacions municipals. En aquest sentit el civisme, l'activitat empresarial, la cohesió dels barris de la ciutat, la bona convivència, el respecte a l'espai públic, la gestió cultural, l'atenció a la ciutadania i el tracte de les administracions a la comarca del Garraf van centrar les intervencions. 


Descarrega't la foto de portada AQUÍ

Informa't aquí sobre el PAM i descarrega't el document.
 
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00