Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/10/2007

L'exposició 'El sentir de la ciutat' recull vivències de persones que han vingut o han marxat de VNG

Logotip de la mostra 'El sentir de la ciutat'   Logotip de la mostra 'El sentir de la ciutat'

Aquesta iniciativa vol fer reflexionar sobre les aportacions positives dels fenòmens migratoris en la construcció de les ciutats. Els visitants de la mostra poden ampliar-la amb el seu testimoni

El Pla per a la Convivència de l'Ajuntament de VNG presenta aquest divendres l'exposició "El sentir de la ciutat", un recull de testimonis de ciutadans i ciutadanes que parlen de les relacions entre persones quan arriben o se'n van d'un territori. La mostra conté plafons de text i imatges en vídeo i convida els visitants a incorporar-hi la seva experiència personal. 

Ara s'estrenarà al Centre Cívic Sant Joan, però es desplaçarà per diferents espais de la ciutat durant tot el 2008. Entitats, associacions, col·lectius i ciutadans a títol personal s'han implicat en la recollida dels testimonis. Tota l'exposició es narra en primera persona, amb els relats tant de persones que han vingut a VNG com de vilanovins i vilanovines que han anat a viure lluny de la seva ciutat. El sentir de la ciutat vol posar de manifest la importància de totes les persones i de les seves vivències en la construcció del present i el futur de VNG. La mostra està plantejada per provocar una actitud activa al visitant, per això en la part final s'ofereix la possibilitat d'aportar-hi el propi testimoni. 

L'exposició s'emmarca en el programa Ciutat i diversitat del Pla per a la Convivència de l'Ajuntament de VNG i es presenta com un projecte per als propers dos anys. Aquest divendres, 19 d'octubre, la mostra s'inaugurarà al Centre Cívic Sant Joan, a les 20 h. En aquest espai es podrà veure fins al 9 de novembre i posteriorment anirà al barri de Mar, del 30 de novembre al 18 de desembre. Durant tot el 2008 farà un recorregut per diferents espais de la ciutat. El sentir de la ciutat és una exposició produïda per l'Ajuntament de VNG. Han participat en el finançament la Secretaría de Estado de Inmigración y Emigración del Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'obra social de Caja Mediterráneo (CAM).
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00