Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/05/2008

S'inaugura al Balaguer una exposició de l'escultor vilanoví Damià Torrents

   La regidora de Cultura, Isabel Pla, ha presidit la presentació de l'exposició que s'inaugura dijous al Balaguer    La regidora de Cultura, Isabel Pla, ha presidit la presentació de l'exposició que s'inaugura dijous al Balaguer

Damià Torrents 1883-1965 Memòria d'un escultor es podrà visitar del 8 de maig al 14 de setembre

El Museu Víctor Balaguer acull del 8 de maig al 14 de setembre l'exposició Damià Torrents 1883-1965. Memòria d'un escultor. La mostra, organitzada pel Museu Víctor Balaguer, forma part de la línia expositiva de recuperació d'autors locals, sent aquesta la primera vegada que es produeix obra d'un escultor.

Els comissaris de l'exposició, l'historiador local Francesc Xavier Puig Rovira, i la historiadora de l'art Raquel Gómez, han volgut treure de l'oblit la figura d'aquest polifacètic artista vilanoví, a partir d'una recerca rigorosa i ben documentada de la seva vida i obra.

Damià Torrents va dedicar-se a l'art des de molt jove, amb una intensa i fructífera producció escultòrica. Són notables les influències que va rebre d'Auguste Rodin, a qui va conèixer durant la seva estada a París.

A Vilanova i la Geltrú va mantenir una relació molt activa amb els artistes coetanis de la ciutat com l'Enric C. Ricart, en Rafael Sala, o l'Alexandre de Cabanyes, formant part del moviment artístic i cultural emergent del moment.

La retrospectiva, que es pot veure a la sala d'exposicions temporals del Museu Víctor Balaguer, agrupa les diferents peces segons la tipologia del seu treball escultòric: caps i bustos, escultura religiosa, estudis anatòmics, relleus i motlles. Complementàriament, s'han inclòs els articles i la documentació escrita pel propi Damià Torrents, així com els dibuixos i caricatures inèdites, i alguns dels seus objectes personals.

Com ja ve sent habitual, s'han programat al voltant d'aquesta exposició tot un seguit d'activitats culturals amb l'objectiu d'apropar i donar a conèixer la figura d'aquest escultor local.

La inauguració es farà aquest dijous 8 de maig, a les 19.30 hores, al Museu Víctor Balaguer.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00