Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

12/11/2013

Els nens i nenes de Vilanova faran un mosaic humà per commemorar el Dia Universal de l'Infant

20 de novembre 20 de novembre

El 20 de novembre 1.815 alumnes formaran el lema "Som aquí !"

Més de mil vuit-cents nens i nenes de diferents escoles de Vilanova i la Geltrú realitzaran el dimecres 20 de novembre un mosaic humà per commemorar el Dia Universal de l'Infant.

Es tracta de l'activitat que ha organitzat l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per commemorar la celebració d'aquesta data, escollida per les Nacions Unides per redactar el tractat internacional, que recull i estableix els drets d'assistència i protecció dels infants. Un dels tractats ratificat per més països, al llarg de la història, que malauradament no s'ha acabat d'implantar amb fermesa a tot el món.

El mosaic recrearà una imatge dels infants amb la mà alçada, on es podrà llegir el lema "Som aquí!" L'objectiu és implicar els infants en la commemoració i alhora transmetre un missatge d'atenció, unitat, fermesa i defensa dels seus drets.

La figura serà fotografiada amb una càmera d'alçada, creant una imatge artística i inèdita fins al moment. Aquesta fotografia s'utilitzarà com a element de difusió de la diada en posteriors edicions.

La bona acollida per part dels centres educatius de la ciutat s'ha fet evident amb la seva participació. En total seran 12 les escoles que hi participen amb 1.815 infants. (Arjau, Canigó, Llebetx, Pompeu Fabra, Sant Jordi, Volerany, La Pau, Divina Providència, Escola Pia, El Cim, Sant Bonaventura i Santa Teresa).

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, s'ha referit a aquesta acció com "un esdeveniment molt vistós i exemplar en el que els nens i nenes seran part activa de la celebració. Aquest és un fet realment molt important perquè a vegades aquestes accions commemoratives ens fan sense els principals protagonistes".

Aquesta acció compta amb la col·laboració de l'estudi de disseny i comunicació Creàtica i de l'empresa Un ojo en el cielo. Creàtica s'encarregarà de dur a terme la composició de la imatge així com de la pancarta que, amb el lema Som aquí!, sostindran els nens i nenes, mentre que Un ojo en el cielo, realitzarà la fotografia de l'original mosaic des del cel, mitjançant un aparell volador.

També hi col·laboren la cadena de supermercats JR, que facilitarà un esmorzar de galetes amb xocolata per tots els nens i nenes, l'actriu vilanovina Núria Valls qui ha volgut ser present aquest dia per col·laborar i fer possible aquest missatge d'unitat i fermesa en la defensa dels drets dels infants i el Diari de Vilanova que publicarà la fotografia a la doble pàgina central, en l'edició del 22 de novembre.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00