Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

07/07/2011

Tornen les visites comentades a la Torre Blava i a la cúpula del Museu Víctor Balaguer

   Cúpula del Museu Víctor Balaguer Cúpula del Museu Víctor Balaguer

Les visites a la Torre Blava es faran en horari diürn i a la cúpula del Museu en horari nocturn

Aquest diumenge, 10 de juliol, es reprendran les visites guiades a la Torre Blava. Emplaçada a la dreta del torrent de Sant Joan, a la vora de la platja de Ribes Roges, aquesta fortificació va ser construïda durant la tercera guerra carlina. Des de fa uns anys és un espai artístic dedicat a la Mediterrània i als mariners. Rep el nom de Torre Blava o espai Guinovart, cognom de l'autor del projecte, el qual va recrear tot un univers marí en homenatge a la ciutat i al mar.

A la Torre Blava hi ha una sèrie de motius reals i imaginaris que, per l'autor, conformen la memòria èpica de la mar. Pirates, naufragis i drames, esdevinguts a la vora dels extensos arenals de la comarca i els penya-segats del Garraf, han estat conservats per la memòria popular i reelaborats per l'artista: el pirata de la crossa de figuera, l'any dels negats i el crim del pas de la mala dona, són els tres motius principals que il·lustren la primera planta. 
Torre BlavaL'accés a l'espai només es pot fer amb l'acompanyament d'un guia cada segon diumenge de mes. Aquest diumenge, les visites es faran a les 12 hores i a les 13 hores. Durant el mes d'agost la Torre Blava té un horari especial d'estiu, i obre els dissabtes i diumenges de 18 a 21h. La visita a l'agost és sense guia.

D'altra banda, el dijous 14 de juliol a les 19.30 hores, tindrà lloc al Museu Víctor Balaguer la visita Capvespre a la Cúpula. Es tracta d'una visita comentada per les col·leccions d'art del Museu i que inclou la visita a la cúpula de l'edifici, un espai que generalment està tancat al públic. Un cop finalitzada la visita els assistents podran gaudir d'una copa de cava al jardí. El preu és de 4 euros per persona i cal fer reserva prèvia al telèfon 93 815 42 02. El dijous 18 d'agost hi haurà una segona visita.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00