Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/05/2009

El Consell Assessor del Nucli Antic fa un repàs als projectes urbanístics inclosos dins de la Vilanova Vella

   El consell és un instrument de particiació ciutadana que assessora i opinia sobre els plans de millora urbanística El consell és un instrument de particiació ciutadana que assessora i opinia sobre els plans de millora urbanística

Els eixos que van centrar el debat van ser la mobilitat, la pavimentació de carrers i aspectes d'enllumenat

El Consell Assessor del Nucli Antic es va reunir aquest dilluns per analitzar quin és el moment en què es troba el Pla de Millora Urbana del Cap de Creu i del Nucli Antic de la nostra ciutat, i quines han estat les principals al·legacions que s'han recollit. El consell és un instrument de participació ciutadana que assessora i opina respecte els plans de millora urbanística que es porten a terme en l'àmbit esmentat.

L'acte va ser presidit per l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, i pels regidors d'Urbanisme i Planejament, Joan Martorell, i de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, Xavier Oller.

La reunió va servir per repassar el procés que ha seguit el Pla de Millora Urbana del Cap de Creu. Després que el Ple municipal del mes de gener aprovés per unanimitat l'aprovació inicial de la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), es posaven a revisió els criteris aprovats l'any 2001. Així, a aquest sector de la ciutat se li donarà un tractament semblant a la reurbanització del Nucli Antic i una ordenació urbanística que vindrà donada per un o més PMU's (Pla de Millora Urbana) del sector.

Quant al Nucli Antic, el director del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic (PINA), Francesc Surroca, va explicar que la reurbanització de places i carrers en aquest àmbit suposarà un total d'11.000 m2 d'actuació. La voluntat és que la licitació del conjunt d'aquestes obres es faci en un sol paquet per agilitzar-ne el procés.

Un cop revisades les al·legacions presentades a aquests plans, es desprén que els principals motius que generen dubtes a la ciutadania fan referència a temes de mobilitat, pavimentació i enllumenat, tot i que totes elles no incideixen en profunditat en els projectes.

Pel que fa a la mobilitat, la voluntat de l'Ajuntament de VNG és ampliar les zones de pacifiació del trànsit, per tal d'aconseguir una mobilitat més sostenible. És per això que es prioritza la circulació de residents, del transport urbà i de les zones de càrrega i descàrrega en detriment a l'ús del vehicle privat. En aquest sentit, el regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, va explicar que l'Ajuntament està estudiant instal·lar càmeres de control de la mobilitat enlloc de les actuals pilones, ja que se n'ha constatat una eficàcia reduïda.

Pel que fa a la pavimentació dels carrers, els projectes opten per la reurbanització a un sol nivell de les vies, eliminant les voreres. Amb aquesta acció es vol donar prioritat als vianants enfront dels vehicles, i aconseguir així la pacifiació del trànsit en aquesta zona, tal i com ja s'ha fet a altres carrers de la ciutat. Xavier Oller va explicar que l'Ajuntament ha encarregat a la Diputació de Barcelona un estudi de mobilitat global per a tota la ciutat, i no només específic per al Nucli Antic.

Quant a l'enllumenat, un altre aspecte que generava dubtes feia referència a les lluminàries previstes en els carrers reurbanitzats i quins són els models més addients a instal·lar. En aquest sentit, l'Ajuntament està valorant diferents opcions de tipus de llum depenent de l'espai on s'hagin de col·locar.

Amb la celebració del Consell Assessor de dilluns, l'Ajuntament segueix treballant en els projectes urbanístics previstos per a aquesta part de la ciutat, i havent escoltat les demandes i suggeriments de la ciutadania, els quals en són partícips d'una manera activa.

El Consell Assessor del Nucli Antic està format per:

- representants polítics del Comitè d'avaluació i Seguiment PINA
- representants dels grups polítics municipals
- representants del Comitè d'avaluació i seguiment del PINA
- personal tècnic municipal
- sectors professionals i empresarials
- representants de la xarxa d'entitats
- i ciutadans interessats
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00