Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/12/2010

VNG acull l'assemblea general de la Xarxa de Municipis Indians

L'assemblea s'ha celebrat a la Sala Noble de la Casa Olivella  L'assemblea s'ha celebrat a la Sala Noble de la Casa Olivella

La trobada ha servit per presentar el pla de treball per al 2011

L'assemblea general de la Xarxa de Municipis Indians (XdMI) ha tingut lloc a la Casa Olivella de Vilanova i la Geltrú, com a municipi membre. Hi han assistit representants polítics i tècnics de les poblacions que integren la xarxa. Per part de Vilanova i la Geltrú, hi han participat el segon tinent d'alcalde i regidor de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Tomàs Álvaro, i una tècnic municipal. 

En la reunió s'ha aprovat el resum de l'any 2010 i s'ha fet una posada en comú de les experiències de cada municipi. La part que ha centrat la trobada, però, ha estat el pla de treball de cara a l'any que ve, que conté diverses propostes per donar a conèixer el patrimoni dels indians i dinamitzar la xarxa. 

Els presents a l'assemblea han debatut la possibilitat de generar diverses activitats durant el 2011, entre les quals hi podria haver l'organització d'unes jornades. Així mateix, hi ha la intenció de potenciar la presència en fires, tant vinculades amb la temàtica indiana com de més generals sobre turisme. 

D'altra banda, els municipis indians veuen necessari crear una imatge pròpia per millorar la difusió de la xarxa, que alhora afavoriria la confecció de nous productes turístics, com podrien ser paquets de visita o estada en diverses poblacions indianes. 

La XdMI està formada per onze municipis més el districte de Sant Andreu de Barcelona. El seu objectiu és desenvolupar un projecte comú que permeti crear instruments que impulsin el coneixement de la història i la cultura compartida. Entre les seves finalitats hi ha promoure i conservar el patrimoni urbanístic, arquitectònic, històric i cultural (tangible i intangible), relacionat amb el llegat indià. 

Vilanova i la Geltrú es va adherir a la XdMI l'any 2008. La resta de municipis que la integren són Cadaqués, Begur, Palafrugell, Calonge, Sant Feliu de Guíxols, Lloret de Mar, Blanes, Arenys de Mar, Sant Pere de Ribes i Torredembarra, a més del districte de Sant Andreu. La capital del Garraf és una de les ciutats amb més patrimoni indià de Catalunya, de fet durant les campanyes turístiques s'organitzen rutes guiades per tal de difondre aquest ric patrimoni.

Descarrega't la foto.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00