Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/01/2008

Es presenta la programació del Carnaval de VNG 2008

   La junta de la FAC presenta el Carnaval de VNG 2008          La junta de la FAC presenta el Carnaval de VNG 2008

Algunes de les novetats d'aquest any són la celebració de la Merengada, a la plaça del Mercat, i el trasllat de la guerra de caramels infantil a la plaça de la Vila

La presentació, aquest dissabte dia 19 de gener, del programa i del cartell de Carnaval 2008, elaborat per Raúl Ramos, marca el tret de sortida de la celebració del Carnaval de Vilanova i la Geltrú 2008. Com cada any, la FAC (Federació d'Associacions pel Carnaval) presenta un extens i ampli programa d'activitats i propostes per a una festa que s'allargarà fins al 10 de febrer.

El programa d'enguany presenta diferents novetats respecte a edicions anteriors. Les més destacades són l'eliminació de la Ruta de la Merenga del Dijous Gras, concentrant la Festa de la Merengada a la plaça del Mercat. Una altra de les novetats és en relació a l'Arrivo, que escurça el seu recorregut, fent passar la comitiva pel carrer dels Caputxins. Amb aquest canvi, la FAC espera iniciar el sermó més aviat. A més a més, a la plaça de la Vila hi haurà un discjòquei que amenitzarà l'espera del Rei Carnestoltes. L'entitat Marítims és l'encarregada de l'organització de l'Arrivo. També hi ha canvis en la tradicional visita al Mercat del Centre del dissabte al matí. En aquest sentit, s'ha creat el Seguici de Banderes de les entitats del Carnaval que acompanyaran al Rei durant la seva visita als mercats municipals i la Casa d'Empara. Pel que fa a les Comparses, la principal novetat és el canvi d'ubicació de la guerra infantil, que es traslladarà a la plaça de la Vila. A més el Ball del Comparser es farà enguany a l'Envelat, conjuntament amb l'entitat La Unió Vilanovina.

Per tal de potenciar els Coros del dilluns de Carnaval, la FAC ha proposat establir tres punts de la ciutat on poder veure les diferents entitats que hi participen i que enguany s'han incrementat amb quatre de noves. Els punts de concentració dels Coros seran la plaça de les Cols, la plaça dels Carros i la rambla Principal, davant de la Gran Penya. També amb voluntat de vitalitzar el dimarts de Carnaval, enguany s'ha suprimit definitivament el format del Vidalot amb banderes d'entitats, parelles i gra, i s'ha creat un Concurs de Formacions Musicals de Carrer. Aquest concurs obliga a traslladar les Competències Musicals al diumenge 27 de gener, per tal d'evitar coincidències. Una altra de les novetats del dimarts de Carnaval serà la recuperació del Concurs de Disfresses, el qual tindrà un caràcter més vilanoví. La FAC també recupera enguany el Concurs d'anomalies, i segueix donant suport al Concurs de Contes Eròtics de l'Agrupació de Balls Populars, així com al Concurs Fotogràfic Ítaca. Pel que fa a l'Enterro del Dimecres de Cendra, no presenta canvis i el continuarà organitzant l'entitat La Gavina.

Pel que fa a la imatge gràfica del Carnaval 2008, aquest dissabte se'n desvetllarà la incògnita amb la presentació del cartell i el programa. La FAC convida tots els vilanovins i vilanovines a assistir-hi, a les 12 h, al Centre Cívic La Geltrú, a la plaça dels Alumnes Obrers.

Novetats a la FAC

La Federació d'Associacions pel Carnaval està formada actualment per 54 entitats, després que vuit s'hagin donat de baixa i se n'hagin incorporat tres de noves. Enguany s'han renovat els estatuts de la FAC amb l'objectiu d'igualar totes les entitats i s'ha creat un sistema per renovar la junta.

A més a més, s'ha informatitzat tot el sistema de comunicació entre les entitats i la FAC, s'ha impulsat un fotolog (www.fotolog.com/carnavalvilanova) per conèixer l'opinió de la gent i s'ha creat una web del Carnaval (www.carnavaldevilanova.cat) que pretén ser un punt d'informació de la festa. 

Consulteu el Programa de Carnaval
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00