Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/06/2012

El Consell d'Administració de PIVSAM aprova portar la gestió dels mercadals de Vilanova i la Geltrú

  Mercadal del Mercat del Centre  Mercadal del Mercat del Centre

L'empresa municipal haurà de redactar un nou Reglament adaptat a les noves normatives sobre venda ambulant

El Consell d'Administració de PIVSAM va aprovar ahir al vespre acceptar l'encomana del Govern Municipal per tal de dur a terme la gestió dels mercadals de Vilanova i la Geltrú. Es a dir, el Mercadal del Centre, el Mercadal de La Collada, i el Mercadal de Mar, així com els que es puguin preveure en el futur. 

Cadascun d'aquests tres mercadals s'han vingut gestionant de manera diversa fins el moment. El Mercadal de divendres a Mar ho feia directament des de l'Ajuntament. El mercadal de dissabte al Mercat del Centre depenia, de l'empresa Gestió Integral d'Espais Oberts SCCL, que també era l'encarregada del seu control i vigilància, i que fins ara venien desenvolupant el servei de forma provisional. Finalment, el mercat de diumenge a La Collada s'ha gestionat directament des de l'Ajuntament, tot i que l'empresa UVA (Unió de Venedors Ambulants) ha estat l'encarregada dels serveis de vigilància i control de manera provisional.

Aquesta comanda de serveis a PIVSAM ha estat producte de les consideracions de la regidoria de Promoció Econòmica, en el sentit de treballar en un nou model de gestió que unifiqués l'administració i direcció d'aquests tres mercadals i els faci més eficients. Aquest plantejament inicial també anava acompanyat de la clara voluntat de dinamitzar i millorar els mercadals.

A partir d'aquest moment PIVSAM treballarà per cercar i aplicar nous models de gestió, i en l'adaptació a la nova reglamentació que afecta a la venda ambulant. En aquest sentit està previst redactar un nou Reglament que articuli la gestió, especialment pel que fa a l'atorgament de les llicències, l'ocupació de vacants, o la transmissió de llicències. PIVSAM també haurà de realitzar el plantejament del disseny i la implantació de plans d'autoprotecció a fi que la disposició dels mercats ambulants previngui possibles conflictes, i s'ajusti als requeriments de Protecció Civil.

Pel regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Gerard Figueras "serà molt positiu fer participar a PIVSAM en la gestió dels mercats de venda ambulant a fi d'aprofitar la seva experiència en el desenvolupament de projectes. PIVSAM podrà col·laborar en la consecució d'un millor i més eficient model de gestió, especialment pel que fa a la relació directa amb els venedors ambulants, el control de les seves parades, i el cobrament de les taxes." L'empresa municipal PIVSAM també farà tasques d'intermediació en els conflictes que sovint sorgeixen entre els diferents venedors ambulants en el desenvolupament de la seva activitat econòmica.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00