Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

15/03/2016

Acord entre serveis socials i una clínica dental per atendre pacients amb dificultats econòmiques

La salut bucodental és la prioritat d'aquesta col·laboració    La salut bucodental és la prioritat d'aquesta col·laboració

Els serveis socials municipals podran derivar persones que necessitin determinats tractaments per un preu simbòlic

El Centre Dental Vilanova destina una tarda a la setmana a atendre persones derivades des del serveis socials municipals, fruit d'un acord entre aquesta clínica de la rambla Principal i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

D'aquesta manera, els pacients, majors de 18 anys, podran rebre els tractaments de neteja, curetatge, obturacions per càries i endodòncies, i els pacients hauran d'aportar el preu simbòlic de tres euros per visita.

Cada setmana, des de Serveis Socials es podrà derivar un màxim de dues persones usuàries a la clínica, seguint els criteris estrictes en funció de la situació econòmica de la unitat de convivència (la quantitat d'ingressos en funció de la quantitat de membres de la unitat familiar). Per tal de diversificar l'ajuda, es limitarà a un membre per família i any.
Els pacients derivats hauran de signar un full de compromís per a seguir el tractament i, en cas que no es presentin a la cita, s'interromprà el tractament i perdran la possibilitat de tornar a entrar al projecte.

Des de Serveis Socials, la regidora Gisela Vargas valora l'acord com a “molt positiu, perquè permet millorar la salut de les persones, sense que quedin excloses a causa de la manca de recursos econòmics”.

Segons la directora del Centre Dental Vilanova, Ximena Soto, “es tracta d'una col·laboració solidària, per nosaltres el més important és la salut bucodental. Per això volem animar altres centres mèdics a oferir col·laboracions d'aquests tipus amb Serveis Socials”.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00