Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

10/04/2008

Programació 2008 del Campus Universitàri de la Mediterrània

     Enric Trullols, Xavier Carbonell i Xavier Medina, aquest migdia al Molí de Mar   Enric Trullols, Xavier Carbonell i Xavier Medina, aquest migdia al Molí de Mar

Els videojocs com a eines educatives i la gestió turística són dues de les noves propostes temàtiques del Campus per aquest any

La programació del Campus Universitari de la Mediterrània, CUM, del 2008 està formada per 60 activitats, repartides en cinc àrees temàtiques que combinen les propostes ja tradicionals amb noves apostes.

Segons ha explicat el Regidor de Mobilitat i Adjunt a Alcaldia, Xavier Carbonell, els principals objectius que l'organització del Campus s'ha marcat per aquest nou curs, són mantenir el percentatge dels cursos realitzats, (69% l'any 2007) mantenir o augmentar el registre d'alumnes matriculats (856 alumnes l'any 2007) i aconseguir els mateixos nivells de satisfacció dels alumnes en relació a l'oferta del Campus (notable de mitjana).

En el camp de les novetats, el Campus proposa un curs que explica com aprofitar els videojocs i altres elements de l'oci digital amb finalitats educatives.

Per altra banda, el curs 'Bio-sònar i comunicació entre cetacis' arriba aquest any a la desena edició. Vora de 300 alumnes han participat ja en les 9 edicions d'aquest curs, que té com a teló de fons la protecció del medi marí i la reducció de la contaminació acústica en el mar.

Els models de gestió de turisme cultural, com ara les rutes o les xarxes, seran objecte d'anàlisi i debat en una altra de les propostes novadores del CUM d'aquest any. Projectes pròxims com ara la 'Ruta del xató' es podran comparar amb d'altres experiències com la 'Red de juderias de España''o l''Itinerari Cultural Europeu del Ferro als Pirineus'.

En l'àmbit de la ciència i la tecnologia, continua l'aposta per l'accessibilitat, amb tres cursos destinats a difondre els principis bàsics per fer més fàcil a les persones l'accés als edificis, l'accés a la tecnologia i també l'accés a Internet.

La formació destinada a l''àmbit empresarial se centrarà enguany en qüestions com el lideratge, l'estratègia empresarial i la resolució de conflictes. Les activitats d'aquest àmbit es duran a terme a la tardor, els mesos d'octubre i novembre.

La vessant mediterrània i la proximitat s'uniran en el curs 'L'obra de civilització femenina des de dues ribes de la Mediterrània. La petjada de Teresa Mañé i Nawal Al Sa'dawi', analitzant l'obra i la trajectòria de dues dones destacades.
Altres propostes que cal destacar en la programació d'aquest any són 'Sociologia visual i projectes fotogràfics', un curs que es farà 'on-line', la recuperació del taller d'astronomia, sota el nom d''El cel al teu abast', i la continuïtat de les activitats al voltant de les energies renovables.

La programació del Campus Universitari de la Mediterrània començarà el 28 d'abril i es perllongarà fins el mes de novembre, encara que el gruix principal de les activitat és durà a terme els mesos de juliol i setembre.

Pel que fa al tipus de públic al qual s'adreça la programació, Xavier Carbonell ha explicat que existeixen quatre grups ben diferenciats com són la comunitat educativa, el món empresarial, els estudiants universitaris i un quart grup, format per persones a qui els mou d'interès per aprendre.

La presentació de la nova programació del CUM s'ha fet aquest migdia al Molí de Mar, a més del regidor Xavier Carbonell també hi eren presents el director de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de VNG, Enric Trullols i el responsable de Formació de l'Institut Europeu de la Mediterrània, Xavier Medina.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00