Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

18/12/2008

S'inicia la campanya 'Cada cosa al seu lloc' per fomentar la recollida selectiva de residus al Nucli Antic

  Presentació de la campanya 'Cada cosa al seu lloc' Presentació de la campanya 'Cada cosa al seu lloc'

La campanya s'allargarà fins al mes de maig, i inclourà un porta a porta on dos educadors ambientals visitaran els veïns i veïnes de la zona per entregar-los-hi material informatiu sobre el sistema de recollida selectiva

Emmarcat dins el Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic, l'Ajuntament de VNG inicia una campanya aquest mes de gener amb la voluntat de fomentar i reforçar la recollida selectiva de residus en aquesta zona. Amb el nom Cada cosa al seu lloc, la iniciativa començarà aquest gener i s'allargarà fins al mes de maig, i es realitzarà conjuntament amb el Servei d'Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

La campanya ha estat presentada aquest matí per Xavier Oller, regidor de Projectes Urbanístics, Paisatge i Habitatge, qui ha volgut fer esment de la importància de la implicació dels veïns i veïnes a l'hora de fer efectiva la recollida selectiva de residus. Xavier Oller ha insistit en aquests sentit ja que, a banda de la reurbanització dels carrers d'aquesta zona, que suposa una inversió de cinc milions d'euros, "cal cuidar i mimar el paisatge urbà i millorar-lo. No en tots els carrers es poden instal·lar contenidors soterrats i, per això, cal que tots ens impliquen per mantenir nets els espais que envolten els contenidors. L'acumulació de brossa als carrers desmereix la rehabilitació del barri".

Francesc Surroca, director del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic, ha volgut recordar que fins al dia 31 de desembre, continua oberta la segona convocatòria per a la sol·licitud d'ajuts en l'actuació del Nucli Antic. Si en la convocatòria de 2007 hi van haver 23 sol·licituds, "fins a aquest moment han entrat 20 sol·licituds per a la covocatòria d'enguany".

Per la seva banda, la responsable de l'acció social del Nucli Antic, Sílvia Ruiz, ha explicat com s'estructura el programa d'activitats que s'ha muntat al voltant de la campanya.

Els objectius de la campanya són, per una banda, sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar els residus domèstics. Així mateix, també pretén recordar als veïns i veïnes del Nucli Antic el model de recollida selectiva existent a Vilanova i la Geltrú així com els serveis de la Deixalleria, Deixalleria Mòbil i Recollida d'andròmines. I, d'altra banda, vol millorar les condicions de l'espai públic i l'entorn, com a condició per millorar la qualitat de vida.

La campanya Cada cosa al seu lloc s'estructura a partir dels següents elements:

Campanya informativa porta a porta, per arribar a tots els veïns i veïnes del barri. Dos educadors ambientals visitaran a partir del mes de març els habitatges del Nucli Antic.

• En les visites porta a porta s'entregarà material informatiu sobre el sistema de recollida selectiva a la nostra ciutat així com informació específica del Nucli Antic i un pac de bosses de ràfia per separar el vidre, el paper i els envasos lleugers.

Activitats lúdiques i educatives al barri entorn la problemàtica dels residus i la necessitat de reduir-los, reutilitzar-los, i reciclar-los.

- Alternativa't. Mostra de jocs reciclats i consum solidari
Plaça de les Neus
Dissabte 3 de gener
D'11.00 a 13.30h i de 16.30 a 20.00h

La companyia Guixot de 8 presenta el Gargot de joc, un muntatge de jocs originals fets a partir de materials reciclats.

Mostra de treballs de les entitats vilanovines de cooperació i venda de productes de comerç just.

- Xerrada A Vilanova, què en fem de les deixalles?
Les deixalles són un problema que va en augment dia a dia. Les causes principals d'aquest increment es deuen als canvis d'hàbits de consum de la nostra societat. Si no se separen els residus en origen no es podran tractar correctament i continuarem malversant els recursos naturals.
Dijous 22 de gener, de 19 a 20h. Foment vilanoví

- Fem paper! Taller familiar d'elaboració de paper reciclat
A través d'aquest taller, adreçat a totes les edats, aprendrem el procés d'elaboració del paper a partir de paper vell o utilitzat, convertint un residu en un recurs molt valuós.

Dissabte 31 de gener de 17.00 a 18.30h
Orfeó Vilanoví (C. de l'Església, 14)
Cal inscripció prèvia al telèfon 93 814 00 00 (ext. 2047) o a nucliantic@vilanova.cat i portar papers vells o utilitzats.

- Fem sabó amb l'oli que ens sobra!
Un litre d'oli abocat per l'aigüera pot contaminar fins a 100.000 litres d'aigua potable.
A través d'aquest taller aprofundirem en els impactes que provoca aquest residu i aprendrem com podem reciclar-lo per fer-ne sabó.

Dissabte 14 de febrer de 11 a 13h
Orfeó Vilanoví (C. de l'Església, 14)
Cal inscripció prèvia al telèfon 93 814 00 00 (ext. 2047) o a nucliantic@vilanova.cat i portar aproximadament un litre d'oli usat i prèviament filtrat.

- Xerrada Menys residus és més vida
Reduir els residus no és fàcil però no és impossible. La reducció implica consumir allò que realment necessitem, optant sempre per productes que generin menys residus. Amb uns petits canvis als nostres hàbits quotidians podem veure reduïdes les nostres deixalles.

Dijous 5 de març de 19 a 20h, al Foment Vilanoví

- Cloenda de la campanya

Dissabte 30 de maig
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00