Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/11/2013

Comencen les visites i activitats del projecte Compartim

Rafael Mestres, director de l'Arxiu, comentant la visita Rafael Mestres, director de l'Arxiu, comentant la visita

L'objectiu és poder generar un espai de trobada i coneixença entre famílies de diferents centres educatius de la ciutat.

El Servei de Convivència i Equitat de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, conjuntament amb les escoles Aragai, Arjau, Canigó, Ginesta, Pasífae, Pompeu Fabra i Sant Jordi, han tornat a posar en marxa per segon any consecutiu el projecte COMPARTIM.

El projecte, en el qual hi van participar l'any passat prop de 300 persones, ofereix a les famílies dels alumnes d'aquestes escoles un espai de trobada setmanal on poder fer créixer l'hàbit de relació, d'intercanvi d'experiències i de respecte a la diferència, fent ús de la llengua catalana com a eina quotidiana d'aquesta relació.

Des d'ara i fins desembre s'ha programat un Centre d'Interès, amb el qual es vol mostrar la importància de la ciutat on vivim i el lloc on hem nascut, que s'inicia amb una visita a l'Arxiu Històric Comarcal al Castell de la Geltrú, on els assistents coneixen que és un arxiu i que s'hi pot trobar, alhora que es fa una pinzellada de la història de la ciutat i es projecta un audiovisual de la Vilanova i la Geltrú de principis dels anys setanta. A banda de la visita també hi ha programades xerrades sobre la memòria local i diversos tallers de manualitats.

La dinamització dels grups es fa a partir de pràctiques que generen coneixença, confiança i interrelació, com converses i activitats que puguin servir per compartir experiències i opinions sobre temes d'interès comú, informació per facilitar la participació en les festivitats i commemoracions en el marc escolar i ciutadà, o donar suport mutu per a l'ús del català.

En l'edició de l'any passat els participants van visitar espais d'interès com els refugis antiaeris, la mesquita, el port o la llotja. A més, van participar en xerrades sobre la cura i el joc amb els infants, així com tallers de cuina i manualitats, entre d'altres.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00