Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/09/2015

Finalitza el camp de treball d'arqueologia d'Adarró

Els participants es van acomiadar dijous del jaciment       Els participants es van acomiadar dijous del jaciment

Els treballs s'han fet durant la primera quinzena de setembre a la zona que havia estat ocupada per una vil·la romana

Dijous passat va finalitzar el camp de treball d'arqueologia al conjunt de Darró/Adarró de Vilanova i la Geltrú, organitzat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb la col·laboració tècnica del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Al camp de treball hi han participat des de l'1 de setembre un grup de joves vilanovins, garrafencs i de Barcelona, alguns dels quals són estudiants d'Arqueologia, i tots entusiastes del coneixement del nostre passat. L'excavació, dirigida pels arqueòlegs de la Diputació, s'ha centrat en el sector del jaciment on estava situada la vil·la romana, que va funcionar entre mitjan segle I aC i el segle VI de la nostra era. Concretament, s'ha treballat a la pars urbana, a les ruïnes d'un palauet que va servir de residència als propietaris de la vil·la entre els segles II i VI, situat en una de les finques públiques entre la via del tren i el passeig de Ribes Roges, per on s'estenen les ruïnes de l'ocupació antiga de l'indret. Els treballs han donat informació sobre la configuració d'aquest edifici entre els segles III i V de la nostra era, i han proporcionat materials diversos que s'afegiran, com els d'anteriors campanyes, a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Actualment la part visitable del jaciment arqueològic d'Adarró correspon a un barri del poblat ibèric cossetà (del segle V al I aC) que va ocupar el turó de Sant Gervasi i una bona part de la planta litoral a la part de llevant. Les excavacions que s'han reprès ara a la vil·la romana permetran ampliar les visites guiades a aquesta altra zona, de tal manera que els qui s'apropin al conjunt, en un futur pròxim, en puguin tenir una visió més completa i variada.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00