Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

21/08/2014

Arriba una 'Tardor activa' carregada de propostes

Ja és a punt la programació de la Tardor activa 2014 Ja és a punt la programació de la Tardor activa 2014

El programa, destinat a la gent gran, s'allargarà des del setembre fins a final d'any

Un any més, la Regidoria de Participació i Gent Gran ha preparat un programa d'activitats destinat a les persones grans. Es tracta de la Tardor Activa, que es durà a terme des del mes de setembre i fins a final d'any.

L'oferta és d'allò més variada, i va des del ball, fins a les excursions, passant per xerrades, tallers o visites guiades, entre d'altres.

El programa inclou la represa del taller "La història a les nostres mans", que s'iniciarà el dia 16 de setembre al Museu del Ferrocarril. Al setembre també se celebrarà un campionat de billar. Per a inscripcions i informació caldrà adreçar-se al Casal Municipal de Gent Gran.

Per aquelles persones que tinguin ganes de moure el cos, la proposta de balls és àmplia i variada. Així, tenim ball al Casal Municipal de Gent Gran i el cicle de balls de saló Ballem!, al Foment Vilanoví, al llarg de tota la temporada.

Començarem el mes d'octubre amb la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran. Serà a partir de les 10 h del matí a la pl. d'Enric C. Ricart, amb un ampli programa d'activitats, amb tallers, actuacions musicals, mostra d'entitats...

També s'inicia a l'octubre (i s'allargarà tota la temporada) un taller de musicoteràpia, dirigit a persones que vulguin mantenir o experimentar una millora física o emocional, treballant la motricitat, la coordinació, l'atenció, la gestió de l'estrès, les emocions, tot recordant la història musical des de la infantesa i fins avui dia. I un taller de memòria, per a persones majors de 55 anys.

Per a les persones interessades en conèixer què és i com funciona el Banc del Temps, per al 10 d'octubre és prevista una xerrada al Centre Cívic La Geltrú. I aquest mateix col·lectiu oferirà el dia 17 d'octubre un taller de risoteràpia.

I per a la gent gran i els seus familiars, s'ha programat un cop per mes (a l'octubre, al novembre i al desembre) una visita guiada a la part noble de l'Ajuntament, Les places són limitades i cal inscripció prèvia.

Acabarem el mes amb un taller per a l'elaboració de propostes del col·lectiu de Gent Gran per al Pla de Mobilitat de VNG. Serà el dia 29 d'octubre al Centre Cívic La Sardana.

Ja durant el mes de novembre, entre d'altres propostes, destaquem una marxa nòrdica suau al Delta de l'Ebre, el dia 14, amb caminada per la zona i dinar i visita a Tortosa. En aquest cas cal inscripció prèvia al Departament de Participació Ciutadana i Gent Gran de l'Ajuntament.

I especial serà en aquesta ocasió el Ballem! de novembre, ja que serà el II Ball Gent Gran Solidària + xocolatada. El dia 16 de novembre posa el teu granet de sorra per ajudar a omplir el Banc de Queviures amb oli, arròs, conserves, tomàquet envasat, cacau en pols, galetes, cereals, llet o melmelada. Aquest acte es fa en col·laboració amb la Mesa d'Entitats Socials de Vilanova i la Geltrú.

La Mesa de la Gent Gran es tornarà a trobar el dia 18 de novembre, d'11 a 13 h, a la Sala Noble de la Casa Olivella.

I per al desembre es prepara la commemoració Dia dels Drets Humans, amb el lliurament del Premi Literari Andrea Noya, entre d'altres actes de commemoració. També serà moment de pensar ja en el Nadal. Per això s'ha programat una tertúlia de gent gran de diferents cultures per parlar de Nadals diferents.

Dins del programa de la Tardor Activa, el Casal Municipal de Gent Gran Can Pahissa també inclou activitats com la iniciació a la informàtica, labors, puntes de coixí, coral, sortides culturals, solfeig, pintura, concerts... I el Casal Municipal de Gent Gran també proposa cursos de català, anglès, francès, ioga, ball en línia, gimnàstica activa, jardineria, patchwork, pintura, pirogravat, play back, sevillanes, solfeig...

Trobareu tota la informació de la Tardor Activa 2014 aquí.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00