Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

08/04/2014

'Quin temps tenim? L'organització de la vida quotidiana', l'exposició d'abril a la biblioteca Armand Cardona

La mostra es pot visitar fins al 30 d'abril    La mostra es pot visitar fins al 30 d'abril

La mostra és una eina més en la recerca de noves propostes per impulsar la corresponsabilitat i el repartiment dels temps i dels treballs entre homes i dones

Des del 9 fins al 30 d'abril es pot visitar a la biblioteca Armand Cardona Torrandell l'exposició "Quin temps tenim? L'organització de la vida quotidiana", una mostra que, organitzada per l'Institut Català de les Dones en col·laboració amb els departaments de Treball i Acció Social i Ciutadana, posa de manifest les dificultats que es presenten a l'hora d'harmonitzar els diferents temps de vida en un moment en què els rols tradicionals de gènere ja no tenen vigència i és necessària una reorganització del temps pel benestar de les persones.

Aquesta mostra, darrera activitat en el marc de la Setmana del Món laboral, pretén ser una eina més en la recerca de noves propostes per impulsar la corresponsabilitat i el repartiment dels temps i dels treballs entre homes i dones per tal d'avançar cap a una societat autènticament democràtica, justa i equitativa.

Segons es deriva de l'exposició, avui dia les tasques de reproducció i sosteniment de la vida no són exclusivament de les dones i, per això, cal una reorganització del temps. Amb tot, l'objectiu de l'exposició és definir els usos del temps, tot mostrant els diferents aspectes relacionats, i reflectir la necessitat de trobar un equilibri entre les activitats de la vida quotidiana.

L'exposició té 2 grans apartats. El primer, "El temps: una pluralitat d'experiències", mostra els usos diferenciats del temps per part de dones i homes, així com les conseqüències negatives que aquesta desigualtat té per a les dones, com és el cas dels problemes de salut.
El segon apartat de l'exposició, "Temps i organització de la vida quotidiana", se centra en explicar els canvis socials que han protagonitzat les dones en els darrers anys i la conseqüent redefinició que s'ha produït de les relacions entre les dones i els homes. Aquesta transformació posa en evidència la necessitat de reorganitzar la vida a partir d'uns altres paràmetres temporals, no regits només per la jornada laboral.
Finalment, la mostra explica quines són les polítiques que es proposen des del Govern de la Generalitat de Catalunya per abordar aquest fenomen amb encert.

Tot plegat, la conclusió és que aquesta situació condiciona una vivència del temps diferenciada i que els diferents usos del temps segons el sexe són un indicador de les desigualtats existents entre homes i dones.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00