Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

16/07/2012

Acte solidari contra la ceguesa

Van ser moltes les persones que es van apropar a l'estand informatiu, on es van vendre 400 racions de fideuada solidària  Van ser moltes les persones que es van apropar a l'estand informatiu, on es van vendre 400 racions de fideuada solidària

VNG recapta 3 mil euros a benefici de la Fundació Ramon Martí i Bonet contra la ceguesa. Sota el lema "Vilanova per una mirada", els fons es van recaptar amb la venda de racions de fideuada, amb la col·laboració de diversos establiments i entitats

La Fundació Ramon Martí Bonet realitza programes de cooperació internacional en matèria d'oftalmologia a la Índia, el Perú i Nicaragua. Recentment ha iniciat un projecte a Barcelona per visitar, tractar i operar els casos possibles de ceguesa o baixa visió en persones en situació de pobresa severa o risc d'exclusió social, i que no tenen accés a la cobertura sanitària pública.
Per recaptar fons per als seus projectes organitza activitats de sensibilització com la d'aquest dissabte a VNG, on la Fundació té una delegació des de fa 2 anys.
L'alcaldessa Neus Lloveras, juntament amb la regidora de Cultura Marijó Riba i el diputat Carles Campuzano, van ser alguns dels participants en aquesta activitat benèfica sota el lema "Vilanova per una mirada".

L'acte va complir els seus objectius i va vendre les 400 racions de fideuada previstes. L'afluència de públic en certs moments del matí va ser molt gran, i les actuacions de l'Associació Juvenil Taboo percussió i de l'Entresol van amenitzar l'acte, que va comptar amb la col·laboració de 35 persones voluntàries, i va recaptar un total de 3.000 euros.

Aquestes donacions aniran destinades al diagnòstic, tractament i cirurgia de malalties oftalmològiques de les persones sense recursos de casa nostra que han quedat fora del sistema de seguretat social. Des del passat mes de juny, la Fundació ha obert un dispensari a la ciutat de Barcelona amb aquesta finalitat.
Una part d'aquests recursos també anirà destinada als projectes de cooperació internacional.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00