Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

17/11/2016

'Art en trànsit' a La Sala

L'exposició es podrà visitar fins al 8 de gener  L'exposició es podrà visitar fins al 8 de gener

Es tracta d'una mostra itinerant d'art contemporani de 16 artistes que reflexionen al voltant de 6 àmbits temàtics

El Centre d'Art Contemporani La Sala acollirà, des d'aquest divendres fins al 8 de gener, l'exposició itinerant "Art en trànsit". Una mostra de l'Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, que és una selecció d'obres procedents de la col·lecció del Centre d'Art la Panera, una col·lecció pública iniciada per l'Ajuntament de Lleida el 1997, a partir de la convocatòria de la Biennal d'Art Leandre Cristòfol.

La regidora de Cultura, Teresa Llorens, destacava en la roda de premsa de presentació de l'exposició la importància de l'itinerància: "Sovint ens trobem davant un ressò limitat d'aquestes produccions perquè es fan en un lloc i en un temps determinat. La itinerància, fer-les arribar a diferents llocs del territori, permet que moltes altres persones també puguin conèixer i gaudir d'aquestes produccions, alhora que les fa més rendibles, tant social com econòmicament".
Llorens va agrair l'esforç de la Diputació de Barcelona per posar a l'abast de tot el territori exposicions de qualitat com aquesta, i va recordar que "El Centre d'Art Contemporani La Sala es defineix com un centre de producció i acollida de propostes en l'àmbit de la creació contemporània, i aquesta mostra és una aposta per analitzar la situació de l'art contemporani català i espanyol i veure els diferents camins que han seguit les arts visuals contemporànies des de principis dels anys noranta fins a l'actualitat".
Art en trànsit RP
Anna Crosas, Directora del Programa d'Arts Visuals de l'Oficina de Difusió Artística de l'Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, va explicar que "Art en trànsit" inclou vint-i-quatre obres de setze artistes, acompanyades de fitxes de contextualització i d'anàlisi, que mostren que vivim en un món canviant, amb un trànsit continu que canvia amb rapidesa i que ens porta a incorporar aquest fet a la nostra vida.

L'exposició presenta sis àmbits temàtics, d'allò més particular a allò més col·lectiu: subjecte, gènere, moviments migratoris, espai públic, història i emergència dels conflictes.
Els artistes participants a "Art en trànsit" són: Antoni Abad, Juan Pablo Ballester, Susana Casares, Izaskun Chinchilla, Santiago Cirugeda, Javier Codesal, Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Alicia Framis, Valeriano López, Javier Peñafiel, Josu Rekalde, Francesc Ruiz, Belén Uriel i Oriol Vilanova.

L'exposició, que s'inaugura aquest divendres a les 19.30 h, està comissariada per Glòria Picazo.
Durant l'estada a Vilanova i la Geltrú, el servei educatiu dissenyat pel Centre d'Art La Panera i realitzat per Experimentem amb l'Art organitza visites dinamitzades i tallers experimentals per a grups (escolars, gent gran, esplais, entitats...). Només cal concertar dia i hora al telèfon 938 169 001 o a l'adreça electrònica lasala@vilanova.cat.
També s'ha organitzat una visita per a públic familiar, a partir de 6 anys, per dissabte 17 de desembre a les 11.30 h; així com un taller infantil de Nadal, de 6 a 12 anys, per dimarts 27 de desembre a les 17 h. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia.
Finalment, divendres 2 de desembre a les 19 h es farà una conferència-drama titulada "Caducant temps dràstics", a càrrec de l'artista Javier Peñafiel.

Podeu trobar tota la informació de l'exposició en aquest dossier

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00