Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

06/09/2011

Les línies 3 i 4 de l'autobús urbà canvien part del seu recorregut

Glòria Garcia ha explicat els canvis en el recorregut de l'autobús urbà  Glòria Garcia ha explicat els canvis en el recorregut de l'autobús urbà

Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obliga a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a eliminar diverses parades de l'actual ruta.

A partir del dilluns 12 de setembre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aplicarà la modificació del recorregut de les línies 3 i 4 de l'autobús urbà, donant així compliment a una sentencia del Tribunal Superior Justícia de Catalunya que obliga al consistori a eliminar les parades en aquelles zones de la ciutat on s'entra en competència amb les parades de la línia de transport interurbà de viatgers, entre Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes, que realitza l'empresa Autocars Plana.

Les parades que s'eliminen són:

- rambla de l'Exposició / carrer de Francesc Puig i Figueres : L3 i L4
- ronda d'Europa / avinguda de la Terrossa : L3 i L4
- carrer d'Albert Ferrer i Soler / ronda d'Europa : L3 i L4
- carrer d'Albert Ferrer i Soler / carrer de la Fita : L4
- carrer d'Albert Ferrer i Soler / carrer de Pau Roig i Estradé: L4
- carrer de la Fita: L3 i L4

Per fer els seus desplaçaments els usuaris disposen de les següents parades alternatives, que corresponen a l'autobús interurbà :

- ronda d'Europa / carrer d'Albert Ferrer i Soler
- avinguda de la Terrossa / ronda d'Europa
- avinguda d'Eduard Toldrà / carrer del Solicrup
- avinguda d'Eduard Toldrà / carrer de la Bòbila Figueras (costat muntanya)
- avinguda d'Eduard Toldrà / carrer de Josep Juliachs

A causa d'aquesta situació, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha optat per fer canvis en el recorregut de les línies 3 i 4, i donar servei de bus urbà a una zona que compta amb diversos equipaments com són l'escola Sant Jordi, la llar d'infants l'Escateret, la Zona Esportiva i el Tanatori. Tal i com ha destacat aquest migdia la regidora de Serveis Viaris, Mobilitat, Participació i Cooperació, Glòria Garcia, el canvi resultarà molt positiu. "A partir d'ara es donarà cobertura a una zona que s'havia desenvolupat ens darrers anys, i on s'hi troben ubicats instal·lacions i equipaments utilitzats per molta gent, part de la qual es podran beneficiar del servei" La regidora també ha explicat que els usuaris de l'anterior ruta ( a partir de dilluns) no quedaran desatesos ja que podran utilitzar el servei que els ofereix Autocars Plana.

Glòria Garcia, que ha estat acompanyada del gerent de l'empresa Transports Ciutat Comtal, Josep Carles Herrero, i el director general de Moventis, Joan Gimenez, ha explicat que a Vilanova i la Geltrú existia la necessitat d'augmentar la cobertura de l'autobús urbà, i que la sentència del TSJC ha servit per donar un impuls a aquesta voluntat i poder-la fer realitat de manera més ràpida.

A partir de la setmana vinent l'autobús urbà es desviarà cap al carrer de Ventosa i Roig, rambla de Sant Jordi i ronda Ibèrica fins el polígon de Santa Magdalena.

Les noves parades estaran situades a:

- rambla de Sant Jordi / Escola Sant Jordi : L4
- rambla de Sant Jordi / carrer de la Mare Isabel Ventosa: L3
- rambla de Sant Jordi / ronda Ibèrica : L4
- rambla de Sant Jordi / carrer de la Creu de Xirivia : L3
- ronda Ibèrica / CEM Parc del Garraf: L3 i L4
- ronda Ibèrica / carrer d'Eusebi Millan: L4
- ronda Ibèrica / Tanatori: L3 i L4 (final de línia)

La freqüència de pas de les dues línies serà de cada trenta minuts. Pel que fa als horaris, el primer autobús de la L3 sortirà del polígon de Santa Magdalena, a les 6,07 hores de dilluns a divendres i a les 8,07 hores els dissabtes. L'últim autobús sortirà a les 21'07 hores, de dilluns a dissabte.

En el cas de la L4, el primer autobús sortirà del Fondo Somella a les 5,20 hores de dilluns a divendres, i els dissabtes a les 8,20 hores. L'últim recorregut de la línia sortirà a les 20.50 hores, de dilluns a dissabte. 

Mapa del nou recorregut de les línies 3 i 4 (en color verd i groc)

Descarrega't la fotografia de portada


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00