Hemeroteca

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Hemeroteca > Detall de la notícia

Hemeroteca

20/07/2011

Explosió de colors per la Festa Major

   La presentació de Festa Major de Vilanova i la Geltrú es va fer al Teatre Principal       La presentació de Festa Major de Vilanova i la Geltrú es va fer al Teatre Principal

Els Pabordes i Pabordesses 2011 presenten el programa de la festa, el marxandatge i ensenyen per primer cop el libdub 'Viu-la'

El Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú va ser ahir l'escenari escollit pels Pabordes i Pabordesses d'enguany per presentar les principals novetats i tot el marxandatge de la Festa Major 2011. L'acte va servir també per oferir al públic assistent el primer passi del libdub Viu-la que es va enregistrar fa unes setmanes pels carrers de la ciutat.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament, Marijó Riba, va obrir l'acte "agraint l'esforç del col·lectiu dels Pabordes que generosament posen a disposició de la festa el seu temps i la seva il·lusió". Marijó Riba va ser molt concloent que expressava que "si la Festa Major no existís s'hauria d'inventar".
Presentació de la Festa Major de VNG
Els Pabordes i Pabordesses de la Festa Major 2011 van anar desgranant les novetats i principals actes d'enguany i van desvetllar un dels secrets més ben guardats: la imatge de la festa, juntament amb tot el marxandatge. Clauers, xapes, bosses, samarretes, tasses, domassos, mocadors, barrets de palla, juntament amb la figureta de plom del Ball de Valencians i el Gegant de goma ja són a la venda fins al dia 28 de juliol (excepte els diumenges 24 i 31) al Toc, al carrer de Sant Sebastià, 11. A partir del dia 29 la botiga de la Festa Major es traslladarà a la plaça de la Vila (davant de la Biblioteca Joan Oliva) de 18 a 21 h. I els dies 3, 4 i 5 d'agost d'11 a 14 h i de 18 a 21 h.
Material Festa Major
La imatge per a la Festa Major 2011 s'ha volgut centrar sobretot amb el color blanc tradicional però envoltat de tots els colors de la festa. És el que ells han anomenat "explosió de colors". A més a més, han volgut que aquesta vegada gairebé tots els protagonistes del programa d'actes fossin vilanovins. Així tindrem l'estrena de l'espectacle Ocells d'ivori, que Belen Cabanes dedica a la memòria del seu mestre José de Udaeta, o el Ball de les 7 hores amb les formacions vilanovines The Aguateques i Raggatunning, el Tingladu i el Manani Rock. I el Convit a la Festa, en aquesta ocasió a mans de Teresa Costa-Gramunt.

Entre altres novetats, els Pabordes van presentar els sis actes infantils que s'han organitzat enguany, "ja que la canalla són el futur de la festa". Destaca la gimcana familiar Enreda'ls del dia 3 d'agost. La voluntat és instaurar a partir d'ara que els pabordes sortint organitzin la gimcana de l'any següent.

Ja l'inici de la Festa Major 2011 presenta novetats. Enguany s'ha endarrerit la pujada de la bandera des del Campanar de Vilanova per tal que els encarregats de desplegar-la vagin amb unes torxes. Aquest foc serà donat al cap de la Colla dels Diables, que el portarà fins a la plaça de les Neus i servirà per encendre el Correfoc d'enguany.

Altres novetats a tenir en compte és la celebració dels 15 anys de la instauració de la Pabordia, o el fet que el programa de mà s'editi també en diferents idiomes (castellà, anglès i francès) per a tots aquells visitants de la ciutat. En aquesta ocasió els Pabordes han comptat amb la col·laboració dels establiments hotelers de la ciutat.

Els organitzadors de la festa van voler agrair públicament tot el suport que han rebut de les diverses entitats de la ciutat, així com als padrins i padrines de les alfàbregues, als col·laboradors i a tothom que ha estat al seu costat.

Abans de veure l'estrena del libdub de Festa Major, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, va tenir unes paraules per agrair la tasca tan important que porten a terme els Pabordes i Pabordesses en la que és la festa per excel·lencia de Vilanova i la Geltrú. En aquest sentit, i recollint les paraules de la regidora de Cultura, va expressar que "si els Pabordes no existissin s'haurien d'inventar".
Neus Lloveras, alcaldessa de VNG
Finalment va arribar el moment potser més esperat: el passi del libdub Viu-la. Tot el Teatre Principal va vibrar veient el muntatge, amb tots els balls i entremesos reunits pels carrers de la ciutat i amb un apoteòsic final a la plaça de les Neus.

Tots els parlaments van ser traduïts simultàniament al llenguatge dels signes.

Consulteu aquí el programa de la Festa Major 2011
Accediu aquí al libdub de Festa Major 2011
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00